Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,945 $

Ritka tengeri emlőst mosott partra a víz New Jersey-ben

A tudósok rendkívül keveset tudnak róluk, még csak az sem ismert, hogy nagyjából hány példányuk lehet.

...svg content...Fotó: Unsplash
Észak-Amerika
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Ritka tengeri emlőst mosott partra a víz New Jersey-ben. A beszámoló szerint az állatmentőket helyi idő szerint csütörtök este 6 órakor értesítették, miszerint a tengerparton egy közepes méretű bálna teteme hever. A kiérkező szakértők pedig megállapították, hogy egy mintegy 4 méter hosszú csőröscetről van szó.

Azt viszont egyelőre nem tudták pontosan meghatározni, hogy melyik fajhoz tartozott – írja a 24.hu a NBC New York beszámolójára hivatkozva. Hozzáteszik, ezeket az állatokat ritkán látni, New Jersey-ben mindössze 19 csőröscet sodródott partra az elmúlt 45 évben. Nevüket hosszú, vékony, csőrre hasonlító orrukról kapták. Soron kívül Elnézést kért a fideszes képviselő, amiért úgy tűnt, mentegeti a gyermekbántalmazó edzőt

Mivel jellemzően az óceán mélyebb pontjain élnek, a felszínt pedig ritkán közelítik meg, a tudósok rendkívül keveset tudnak róluk, még csak az sem ismert, hogy nagyjából hány példányuk lehet. Jelenleg még nem határozták meg, hogy a most megtalált egyed pusztulását mi okozhatta, azt viszont megerősítették, hogy a tetemet egy laboratóriumba vitték, ahol boncolást fognak végezni rajta.

Néhány napja egyébként egy hatalmas méretű, ritka halat mosott partra a tenger Amerikában, Oregon állam északi partjainál. Erről a fajról mindeddig úgy hitték, hogy kizárólag a bolygó déli féltekéjén fordul elő, így hát a tudósokat igazán megdöbbentette az eset, a mintegy 2,5 méteres példány felbukkanása.

K-poppal válaszol Dél-Korea az "ajándékot" tartalmazó észak-koreai léggömbökre

Az észak-koreai léggömbökben érkező "ajándékok" miatt Szöul fokozza a hangszórók használatát a demilitarizált övezetben.