Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
358,37 Ft
Euró
387,11 Ft
Font
455,19 Ft
Bitcoin
67,538 $

Több mint 90 ország felhasználóinak küldött riasztást az Apple

Abban arra figyelmeztették őket, hogy kémprogram támadásának célpontjává válhattak.

...svg content...Fotó: Unsplash
Mobil

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint kiderült, az Apple 92 ország felhasználóinak küldött értesítést, amelyben arra figyelmeztette őket, hogy esetleg kémprogram támadásának célpontjává válhattak. Az értesítés azonban nem fedte fel a támadók kilétét, sem azokat az országokat, ahol a felhasználók értesítést kaptak. Az érintett ügyfeleknek szóló figyelmeztetésben ugyanis csak egy rövid üzenet állt.

Mégpedig a következő: „Az Apple észlelte, hogy Önt egy kémprogram-támadás célozza, amely megpróbálja távolról feltörni az Ön Apple ID-jához társított készüléket”. Az Apple támogatási oldala szerint a cég évente többször küld ilyen jellegű értesítéseket a felhasználóknak, és 2021 óta több mint 150 országban értesítette a tulajdonosokat. Soron kívül Több mint 5,5 millió alkalommal töltöttek le pénzlopó appokat a Play Áruházból

Tavaly például épp az NSO Group kémprogramját, a Pegasust sikerült leleplezni ennek következtében. Az Apple nem részletezte, miért adták ki a figyelmeztetést, mivel azt állítják, ha mégis megtennék, a támadók eszerint tudnának változtatni a viselkedésükön – írja a 24.hu a TechCrunch beszámolójára hivatkozva.

A lap hozzáteszi: a mostani riasztás kiküldésére épp akkor került sor, amikor sok országban választások közelednek. Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy újabb kemény ütést vihet be az EU az Apple-nek, ugyanis nem teljesen elégedettek a vállalat digitális piaci törvényekhez való hozzáállásával. De arról is beszámoltunk, hogy hasznos funkcióval bővültek az iPhone 12-es készülékek.

A funkció korábban csak abban az esetben volt elérhető, amennyiben az Apple saját fejlesztésű MagSafe-töltőjét csatlakoztattuk a telefonhoz. Míg ebből a cikkből az derül ki, hogy fontos részlet szivárgott ki az iPhone 16 modellek kapcsán: ezúttal az akkumulátorok várható kapacitása került a középpontba.

Nincsenek megszűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin

Kovács Zoltán tisztázta, szó sincs arról, hogy meg lennének szűrve a kérdések Orbán Viktor sajtótájékoztatóin.

Helyreállt az 1-es villamos közlekedése

Újra teljes vonalon jár a 1-es villamos, miután az óbudai tűzoltók megoldották a kérdést a Vörösvári úton.