Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
369,47 Ft
Euró
396,94 Ft
Font
471,26 Ft
Bitcoin
66,874 $

Újabb kemény ütést vihet be az EU az Apple-nek

Nem teljesen elégedettek az Apple digitális piaci törvényekhez való hozzáállásával.

...svg content...Fotó: Unsplash/Laurenz Heymann
Európa

Kiss László

Szerkesztő

Az Európai Unió aggályokat fogalmazott meg azzal kapcsolatban, hogy az Apple betartja-e a digitális piaci törvényben (DMA) rögzítetteket, a kérdés pedig azt követően merült fel, hogy bizonyos rendszeralkalmazásokat, például a Fotókat nem lehet eltávolítani a készülékekről.

Margrethe Vestager és Thierry Breton uniós vezetők kijelentették, hogy az Apple által tett eddigi lépések nem felelnek meg teljes mértékben a DMA azon célkitűzéseinek, amelyek szerint lehetővé kell tenni az alkalmazások egyszerű eltávolítását és az alapértelmezett beállítások megváltoztatását. Soron kívül Rogán Antal soha nem akarna miniszterelnök lenni

Meglátásuk szerint az Apple számos alkalmazást nem tett eltávolíthatóvá (az egyik ilyen a Fotók), és megakadályozza a felhasználókat abban, hogy megváltoztassák az alapértelmezett állapotot, például a felhőszolgáltatás esetében. Az olyan alapvető rendszeralkalmazások, mint a Fotók eltávolíthatóvá tétele összetett technikai kihívás lehet a vállalat számára, ezek az alkalmazások ugyanis gyakran mélyen integrálódnak az operációs rendszerbe, és eltávolításuk adott esetben megzavarhatja a készülék teljes funkcionalitását.

Amennyiben ez a helyzet fennáll, nem kizárt, hogy az EU végül eltekint az alkalmazás törölhetővé tételétől. Hasonlóra ugyanis volt már precedens, amikor az iMessage és más üzenetküldő alkalmazások közötti átjárhatóság kikényszerítése volt napirenden, ám végül úgy döntöttek, hogy nem írják azt elő.

Rogán Antal elárulta, miért nem szívlelték egymást Magyar Péterrel

Rogán Antal egy nagyon fontos pontra mutatott rá, arra, hogy Magyar Péter miért „fújt rá” annyira az évek alatt.