Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Rettegés lett úrrá Pesavár lakosságán a 101 halottat követelő mecsetrobbantás után

TÉMÁK:
#pakisztán
Pesavar, 2023. január 31. Mentõalakulatok tagjai kutatnak áldozatok után a romok között, az északnyugat-pakisztáni Pesavár egyik mecsetjében az elõzõ napon elkövetett öngyilkos merénylet helyszínén 2023. január 31-én. A támadásban legkevesebb 83 ember életét vesztette, 57-en megsebesültek. MTI/EPA/Arsad Arbab
Közel-Kelet

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

A pakisztáni nagyvárosban történt öngyilkos merénylet nem csak a lakosságot rémítette meg.

Megváltozott az élet Pesavár utcáin az elmúlt napokban. A rendőrségi ellenőrzőpontokon lépten-nyomon megállítják az embereket, akik attól félnek, hogy egy második merényletre készülhetnek a terroristák.

Soron kívül Drágább lesz a csokinyúl az idén, de ez a nagyközönséget nem zavarja

A hétfői mecsetrobbantásban 101-en vesztek oda, többségükben rendőrök. A nagyterem tele volt, több százan megsérültek. Az elmúlt öt évben ez volt a legsúlyosabb merénylet Pakisztánban.

A város rendőrfőnöke korábban elmondta, hogy továbbra is vizsgálják, miként juthatott be a merénylő az amúgy szigorúan őrzött városrészbe, ahol hírszerzési és terrorizmusellenes központok is működnek.

A támadás kapcsán továbbra is sok a kérdőjel, hiszen bár korábban a pakisztáni tálibok csoportja, a TTP magára vállalta a robbantást, később mégis elhatárolódtak, mondván elveikkel ellentétes a vallási helyeken történő terrortámadás.

A merényletek azóta sokasodtak meg Pakisztánban, mióta a tálibok átvették a hatalmat Afganisztánban, melynek következében a határmenti terroristacsoportok fokozatosan újból megerősödtek – írja a CNA.