Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,93 Ft
Euró
393,56 Ft
Font
467,79 Ft
Bitcoin
64,201 $

Repülési tilalmat rendelt el az USA hadserege a halálos helikopter-baleset után

Az USA hadserege úgy döntött, hogy a nem kritikus küldetésekben részt vevő pilóták számára repülési tilalmat rendel el.

...svg content...Fotó: Amerikai AH-64 Apache típusú katonai helikopterek a NATO Defender Europe 20 Plus elnevezésű nemzetközi hadgyakorlaton a lengyelországi Drawsko Pomorskiében lévő Ziemsko repülőtéren 2020. június 15-én. A NATO Defender Europe 20 Plus nemzetközi hadgyakorlat lengyel szakaszát június 5. és 19. között rendezik 4000 amerikai és 2000 lengyel katona részvételével. MTI/EPA-PAP/Marcin Bielecki
Észak-Amerika
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Rövid időn belül újabb katonai helikopter-baleset történt az USA hadseregén belül. Legutóbb három pilóta halt meg, amikor lezuhant két Apache támadóhelikopter. Néhány hét leforgása alatt már négy helikopter lezuhanásáról számoltak be, ami drasztikus következménnyel járt.

Az Egyesült Államok hadseregének vezérkari főnöke elrendelte a nem kritikus küldetésekben részt vevő pilóták repülési tilalmát. Amíg el nem végzik a szükséges képzést, nem emelkedhetnek levegőbe. Soron kívül 1500 tonna olajjal borult fel egy tankerhajó a Fülöp-szigeteken

A hivatalos tájékoztatás szerint a légi műveletek felfüggesztése azonnali hatállyal lépett érvénybe pénteken. Emiatt az egységeket a kiképzés befejezéséig repülési tilalom alá helyezték, és az aktív szolgálatot teljesítő egységek esetében május 1. és 5. között kerül sor a kiképzésre, addig a Nemzeti Gárdának és a tartalékos egységeknek május 31-ig kell abszolválniuk mindezt – írja az Al Jazeera.

A legutóbbi tragédiáról továbbra sem adtak ki részletes információkat. Azt viszont már tudni, hogy két katona a helyszínen meghalt, míg a harmadik áldozat a kórházba vezető úton vesztette életét. A negyedik katonát sikerült kórházba szállítani, ugyanakkor az állapotáról nem adtak ki új információt.

A közlemény megemlíti, hogy az elmúlt időszakban történt incidensek miatt a hadsereg felülvizsgálja a folyamatokat, a különböző programokat, és mindent, ami erre a területre értendő, kezdve a repülőszemélyzet kiképzésének szabványosításával és irányításával.

Szlovákia válaszlépésekkel fenyegette meg Ukrajnát az olajszállítás blokkolása miatt

A szlovák vezetés élesen bírálta Ukrajnát az orosz Lukoil olajszállításainak blokkolása miatt, válaszlépéseket helyezve kilátásba.

Helyi járatú busznak csapódott egy autós Szolnokon, mentőket is riasztottak

Mentőket is riasztottak ahhoz a balesethez, ami az éjjeli órákban történt Szolnokon, ahol egy busz és egy személyautó karambolozott egymással.