Clouds
21 Budapest
Dollár
344,61 Ft
Euró
369,21 Ft
Font
428,54 Ft
Bitcoin
25,754 $

Hárman életüket vesztették az amerikai katonai helikopter-balesetben

Fotó: Amerikai AH-64 Apache típusú katonai helikopterek a NATO Defender Europe 20 Plus elnevezésű nemzetközi hadgyakorlaton a lengyelországi Drawsko Pomorskiében lévő Ziemsko repülőtéren 2020. június 15-én. A NATO Defender Europe 20 Plus nemzetközi hadgyakorlat lengyel szakaszát június 5. és 19. között rendezik 4000 amerikai és 2000 lengyel katona részvételével. MTI/EPA-PAP/Marcin Bielecki
Észak-Amerika
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Újabb információkat osztottak meg az Alaszkában történt helikopter-balesetről, aminek több áldozata is van.

Mint arról korábban beszámoltunk, újabb amerikai katonai helikopter-baleset történt. Alaszkában zuhant le két Apache típusú katonai helikopter, miközben egy kiképzési küldetésről tértek vissza, ami tragédiába torkollott.

A hadsereg pilótái közül hárman életüket vesztették. A gépek a Fort Wainwrightban állomásozó kötelékéhez tartoztak, de a részletek továbbra sem ismertek, hogy pontosan hogyan következhetett be a tragédia.

A hivatalos tájékoztatás szerint a gépeken tartózkodók közül hárman meghaltak, és csak egy túlélőről tudni, akit kórházba szállítottak. A sérült állapota sem ismert, míg a pilóták közül kettőt a baleset helyszínén halottnak nyilvántartottak.

A harmadik pilóta is meghalt

A harmadik pilóta útközben halt meg, mialatt kórházba siettek vele, de a sérülései olyan súlyosak voltak, hogy nem tudtak rajta segíteni. A halottak nevét a hozzátartozók értesítéséig, 24 óra elteltéig nem hozzák nyilvánosságra.

A The Washington Post azt írja, nem világos, mi okozta a balesetet. A Fort Novoselben lévő hadsereg harckészültségi központjának egy csapata vizsgálja a tragédiát. Februárban két katona sérült meg Alaszkában egy hasonló balesetben, amikor szintén egy Apache zuhant le.

Az elmúlt hónapban pedig kilenc katona hunyt el, amikor az USA hadseregének két Black Hawk helikoptere lezuhant Kentuckyban. Egy hónappal korábban a Tennessee Nemzeti Gárda egyik Black Hawk-ja csapódott földnek, mely két ember halálát okozta.