Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,14 Ft
Euró
391,92 Ft
Font
466,53 Ft
Bitcoin
57,819 $

Megint lezuhant két amerikai katonai helikopter

Újabb amerikai katonai helikopterek zuhantak le Alaszkában, ezúttal egy kiképzési repülésről visszatérve.

...svg content...Fotó: Amerikai katona egy AH-64 Apache típusú katonai helikopter pilótájával beszél a NATO Defender Europe 20 Plus elnevezésű nemzetközi hadgyakorlaton a lengyelországi Drawsko Pomorskiében lévő Ziemsko repülőtéren 2020. június 15-én. A NATO Defender Europe 20 Plus nemzetközi hadgyakorlat lengyel szakaszát június 5. és 19. között rendezik 4000 amerikai és 2000 lengyel katona részvételével. MTI/EPA-PAP/Marcin Bielecki
Észak-Amerika
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Idén ez már a második katonai helikopter-baleset volt az államban. Mindkét helikopterben ketten ültek, amit John Pennel, az USA hadseregének alaszkai szóvivője erősített meg. Pennel viszont több információt nem adott ki az incidensről, így azt sem tudni, hogy vannak-e halottak, és az esetleges sérültek milyen állapotban lehetnek.

Azt viszont tudni, hogy két AH-64 Apache zuhant le, melyek a Fairbanks melletti Fort Wainwrightból érkeztek. A tisztviselők tájékoztatása szerint vizsgálják a balesetet, és további részleteket akkor fognak megosztani, amint azok rendelkezésre állnak Soron kívül Hőség: folytatódik a vízosztás a vasútállomásokon, pályaudvarokon, autóbusz-állomásokon

Februárban két katona sérült meg, amikor egy Apache helikopter felszállás után az oldalára borult. A gép egyike volt annak a négy helikipternek, melyek az anchorage-i Elmendorf-Richardson egyesített támaszpontra tartottak Fort Wainwrightból – írja az AP.

Márciusban pedig kilenc katona vesztette életét egy helikopter-balesetben. Akkor két Black Hawk zuhant le egy éjszakai rutingyakorlat során a Kentucky állambeli Fort Campbelltől mintegy 48 kilométerre északkeletre.

A legutóbbi baleset kapcsán arról sem érkezett információ, hogy emberi hiba okozta-e az incidenst, és milyen sérüléseket szenvedtek a helikopterek, illetve azok melyik rajhoz tartoztak az USA hadseregén belül.

Gyurcsány Ferenc megint Orbán Viktort támadja, de hol van Magyar Péter?

Visszatért a régi sémához Gyurcsány Ferenc, ami korábban sem működött, és most sem tűnik úgy, hogy ez jó taktika a részéről.