Renderfotókon csodálhatjuk meg az iPhone 14 Pro Maxot

FrontPageTech
not image

Kulcsár Péter

2021. szeptember 10. - 07:15

Miközben a világ a szeptemberi Apple-eseményre és az iPhone 13 modellszéria debütálásra fókuszál, felkerültek a világhálóra a 14-es sorozat első fényképei.

Az iPhone 14 Pro Max dizájnja merőben eltér a 13-as modelleknél várható kinézettől, ami nem meglepő, hiszen szivárogtatók alapján 2022-ben jelentős ráncfelvarráson eshetnek át az okostelefonok – írta a FrontPageTech magazin.

Az egyik legszembetűnőbb változás a notch hiánya, amelyet az androidos készülékeknél jól bevált punch hole-lal helyettesítettek, melybe kizárólag a szelfikamera került, a Face ID-t pedig Touch ID-re cserélték, ami a mobiltelefon jobb oldalára szereltek a bekapcsológombra.

Ugyanakkor nem biztos, hogy végleg búcsút inthetünk a Face ID-nek, hiszen a szenzorokat képernyő alá is rejthetik, bár arról egyelőre megoszlanak a vélemények, ez mennyire számít jó ötletnek.

Az iPhone 14 Pro Maxról teljes mértékben hiányoznak a csatlakozók, kizárólag Lightning port található meg az alján, így az USB-C kábelek szerelmesei egy időre szomorúak maradhatnak.

A kijelző egy 6,7 colos LTPO OLED panelt kapott, ami minden bizonnyal 120 Hz-es képernyőfrissítési sebességgel lett ellátva, ami nem meglepő, tudván az iPhone 13 Pro Max is hasonló specifikációkkal fog rendelkezni.

A hátlapi kamerarendszer főszenzora egy 48 megapixeles egység lesz, ami azon túl, hogy pazar fényképek elkészítésére használható, 8K felbontású videókat is lőhetünk majd vele. Természetesen mindez csupán találgatás, és még hónapokig pletykák szintjén maradnak a valós specifikációk, ám érdemes figyelemmel követnünk az események alakulását, hiszen egy hét múlva kiderülhet az igazság – bár nem az iPhone 14-ről, hanem elődjéről, az iPhone 13-ról.