Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,05 Ft
Euró
392,76 Ft
Font
458,39 Ft
Bitcoin
61,279 $

Van, ahol már regisztráció nélkül is használható a ChatGPT

A bevezetés fokozatos, így még nem mindenhol érhető el.

Fotó: Unsplash
Smart

Koós Alexandra

Szerkesztő

Az OpenAI hétfőn jelentette be, hogy regisztráció nélkül is bárki kipróbálhatja és használhatja majd a ChatGPT-t, ami egyáltalán nem volt április 1-jei tréfa: mint kiderült, a szolgáltatás „kinyitását” már megkezdték, a fiók nélküli használatot fokozatosan vezetik be globálisan. Hazánk viszont még nem került sorra ezen a téren.

Ugyanis Magyarországról próbálkozva még bejelentkezést vagy regisztrációt kér a szolgáltatás. A fokozatos bevezetés hátterében minden bizonnyal az áll, hogy a ChatGPT-t ne érje hirtelen nagy terhelés a regisztráció nélkül érkezők sokasága miatt, akik a világ számos pontjáról használni szeretnék. De a cég közleményéből az is kiderül: Soron kívül Szentkirályi Alexandra: „Kiszabadítjuk Budapestet Gyurcsány fogságából”

Az alkalmazás „megnyitásának” célja, hogy a mesterséges intelligenciára épülő szolgáltatás előnyei minél több ember számára elérhetők legyenek. A HVG megjegyzi: az ingyenes verzió regisztráció nélküli használata minden bizonnyal jó marketing lehet a többet tudó és frissebb előfizetős ChatGPT szempontjából.

Az OpenAI szerint a modellek tanításához a bejelentkezés nélkül folytatott beszélgetéseket is felhasználják, de ezt ki lehet kapcsolni a beállításokban. Ez a szövegmező jobb szélén, a kérdőjel ikonra kattintva ugrik fel – teszik hozzá. De azt is érdemes tudni, hogy a ChatGPT regisztráció nélküli használata korlátozásokkal is jár.

A cég közlése szerint a lehetséges visszaélések elkerülése végett van szükség erre, bár azt még nem részletezték, pontosan miről van szó. Korábban egyébként azt is megírtuk, hogy öt éven belül átmehet az emberi teszteken a mesterséges intelligencia, az OpenAI legújabb fejlesztése pedig olyan rizikós lett, hogy ki sem merik adni.

Kiesett a Manchester City és az Arsenal a Bajnokok Ligájából

Az Arsenal már a rendes játékidőn belül kiesett a Bajnokok Ligájából a Bayern München ellen, addig a Manchester City és a Real Madrid hosszabbítást játszott.

Akár háromszor annyit is kereshet egy másodosztályú focista, mint az átlag magyar

Révész Bálint szerint jelenleg 2 millió forint a plafon, de az átlag 600 ezer és 1,3 millió között keres. Ha pedig a csapat jól teljesít, erre különböző bónuszok is rájönnek.