Több opció is van Zidane pótlására Madridban, de ez nem ilyen egyszerű

Fotó: Twitter/Real Madrid C.F.
not image

Hujber Dávid

2021.május.16 - 11:15

A Real Madridnak rövid időn belül kell lépnie, ugyanakkor három olyan erős jelölt is van, akikkel akár azonnal megállapodást köthetnek.

Mint ismeretes, a sajtóban megjelent hírek szerint Zidane már a csapatával is közölte a döntését, miszerint ismét elhagyja a Real Madridot. Két meccse maradt hátra a francia legendának, aki lehetséges, hogy a Juventus új edzője lesz.

A MARCA úgy értesült, hogy Zidane a Chelsea elleni kiesés után, és a Sevilla elleni rangadó előtt hívta össze a csapatát, hogy közölje velük a hírt. Ezt közvetlen az edzés után tette meg, és ez volt az oka annak, hogy sajtótájékoztató a szokásosnál később kezdődött.

A franciának tehát nagyjából egy hete és két meccse van arra, hogy megpróbálja megnyerni a bajnokságot a Real Madridnak, ami egy szép búcsú lenne, különösen a városi riválissal szemben, ahol már egy ideje várják a nagy pillanatot.

Érezni lehetett, hogy van valami a levegőben, mivel Zidane már két hónapja nem akarta tisztázni a jövőjét, és most ismét edzőt kell keresnie a legendás alakulatnak. A MARCA úgy tudja, hogy Raúl áll a lista élén, aki mindenkinél jobban ismeri a Real Madridot, és azt vihetné tovább, amit Zidane elkezdett felépíteni.

Sok mindenben hasonlítanak egymásra, így ha mindent számításba veszünk, akkor ő a tökéletes jelölt. Allegri és Löw a két másik jelölt, akik messze nagyobb tapasztalattal rendelkeznek a legendánál.

Mindhárom név mellett szólnának erős érvek, de Raúl az, aki egyértelműen a legkézenfekvőbb megoldást jelentené, még akkor is, ha nincs sok tapasztalata, ellenben a két másik szakemberrel. Löw például 2004 óta nem irányított ligában szereplő csapatot, mivel a német válogatott edzőjeként dolgozott, de hamarosan távozik, amivel egy hosszú korszak zárul le.