Ha Raúl veszi át Zidane helyét, teljesen átalakíthatja a Real Madridot: érdekes részletek

Fotó: Twitter/Real Madrid C.F.
not image

Hujber Dávid

2021.május.17 - 17:27

Újabb érdekes információk láttak napvilágot a Real Madrid háza tájáról, és Raúl még mindig esélyes arra, hogy megszerezze Zidane helyét.

Gyakorlatilag már csak az a kérdés, hogy mikor jelentik be Zidane távozását a Real Madridnál, illetve ki veszi át az edzői posztot. A legutóbbi hírek arra engednek következtetni, hogy igazán két esélyesről van szó.

Az egyik oldalon ott van Allegri, aki hónapok óta kapcsolatban van a Real Madriddal, míg a másikon Raúl, a klub valaha volt egyik legnagyobb ikonja. A spanyol AS beszámolója szerint Madridban már dolgoznak azon, hogy megtalálják Zidane utódját.

A helyzet érdekes, mivel a francia állítólag még nem közölte hivatalosan a távozását a klubbal, és a játékosokkal, de már hetek óta azt éreztette a játékosokkal és az igazgatósági tagokkal folytatott megbeszélések során, amik alapján mindenki azt feltételezi, hogy a szezon végén távozik a kispadról.

Éppen emiatt Madridban már hetek óta dübörög a gépezet, hogy felkészüljenek az utódlásra, arra az esetre, ha Zidane feláll a kispadról, mint tette azt pár évvel ezelőtt. Az AS szerint az egyik ilyen terv részeként kezdték meg a tárgyalásokat Raúllal, hogy megtudják, adott esetben készen állna a feladatra.

A válasz természetesen igen volt az egykori klasszis támadótól, bár ezeknek a találkozóknak az elsődleges célja az volt, hogy megismerjék Raúl szándékait, mind a csapat, mind a munka módszertanának részéről.

A Barcelona megkezdte Koeman leváltásának előkészítését?

Raúl egy dolgot világossá tett, miszerint, ha őt választják, akkor alaposan át akarja alakítani a csapatot, és ez több nagyobb név távozását jelentené, mivel a fiatalokat szeretné beépítené. Ők kapnák a főszerepet, szóval egy sokkal fiatalosabb Madrid állna a szurkolók rendelkezésére.

Ehhez azonban több olyan játékostól is meg kellene válniuk, akik eddig blokkolták a fiatalok számára elérhető helyeket. A beszélgetések alapján kiderült, hogy Raúl edzői módszerei egészen mások, mint Zidane esetében. A profiljuk ugyan hasonlónak tűnhet, mivel mindketten a klub legendái, és a Castilla volt az ugródeszkájuk, a valóság az, hogy nagyon más karakterek.

Raúl rengeteget tanult Németországban, és az edzőmódszerei sokat követelnek, illetve nagy hangsúlyt fektet a fizikai felkészülésre. Az Eintracht Frankfurt szeretné, ha Raúl lenne az edzőjük, és emiatt május 6-án a németektől több tisztviselő Madridba utazott, hogy felajánlják a munkát a következő szezontól.

A spanyol örömmel fogadta az ajánlatot, de két okból kifolyólag is gondolkodási időt kért: ott volt a rájátszás a csapatával, illetve a végleges válasza előtt szeretné tudni, hogy mik Zidane szándékai. Ezt követően Raúl menedzsmentje tájékoztatta a madridiakat a német klub ajánlatáról, és megkezdődtek a beszélgetések az első csapat átvételéről.

Tudatták vele, hogy ő az egyik fő jelölt, de nem az egyetlen. Raúl emiatt mindent leállított a németekkel, tehát kivár, de a válasz már nincs messze, mivel a Madrid szándéka szerint a következő héten kiderül, hogy kivel folytatják tovább. Jelenleg Raúl is versenyben van az edzői székért, és komoly esélyei vannak a győzelemre.