Rakétatámadás ért egy amerikai támaszpontot Kelet-Szíriában

Fotó: A SANA szíriai hírügynökség által közreadott dátummegjelölés nélküli kép, amelyen a fegyveres erõk hadgyakorlatoznak valahol Szíriában. (MTI/EPA/SANA)

Czinder Tímea

2022. január 16. - 17:20

Sérülés vagy kár nem történt, a rakéták elhibázták a célpontot.

Rakáték csapódtak szombaton a kelet-szíriai Al-Omar olajmezőbe, nem messze attól a helytől, ahol az amerikai erők állomásoznak. Helyi források szerint a támadás célpontja a Green Village-ben található támaszpont lehetett – számolt be a Yeni Safak híroldal.

Bár még nem derült ki, pontosan honnan indult a támadás, az értesülések szerint az amerikai erők tüzérsége rakétát lőtt ki abba az irányba, ahonnan a tíz rakéta érkezett. Az olajmezőn található lakónegyedben fegyverraktárak és épületek találhatók, ahol az USA koalíciós erői is tartózkodnak.

Névtelen informátorok szerint rakéták nem okoztak kárt vagy sérülést, az olajmezőt körülvevő kopár területen értek földet. Megtorlásként az amerikaiak Majadint vették célba, amely egy iráni támogatottságú külföldi terroristacsoport otthona.

Korábban az USA vezette koalíciós csapatok rövid hatótávolságú rakétaállásokat fedtek fel Szíria keleti részén, és mivel úgy találták, veszélyt jelenthetnek az amerikai katonák által használt létesítményekre, önvédelemből megsemmisítették őket.