Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,04 Ft
Euró
389,44 Ft
Font
455,16 Ft
Bitcoin
54,397 $

Rakétatámadás érte az Egyesült Államok bagdadi nagykövetségét

Amerikai és iraki tisztviselők szerint a bagdadi amerikai nagykövetséget ért rakétatámadás kisebb károkat okozott, személyi sérülés nem történt.

Fotó: MTI/EPA/Murtadzsa Latif
Közel-Kelet

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AP az amerikai és iraki tisztviselők közlése nyomán számolt be arról, hogy rakétatámadás érte az Egyesült Államok bagdadi nagykövetségét, mely bár kisebb károkat okozott, áldozatokról nem tudni.

Ez volt az első olyan támadás, mely az iraki főváros erősen megerősített Zöld Zónájában található nagykövetség ellen történt. Soron kívül Hivatalos: Sulyok Tamás Magyarország új köztársasági elnöke

Mindez azért is meglepő, mert az Izrael és a Hamász közötti háború kezdete óta megerősítették e területet. A Zöld Zónában egyebek mellett iraki kormányépületek és nagykövetségek találhatók.

Az Irán által támogatott iraki milíciák vállalták a felelősséget több tucat támadásért, melyeket az amerikai erők iraki és szíriai támaszpontjai ellen irányultak azóta, hogy a terrortámadás után Izrael hadat üzent a Hamásznak.

Az amerikai hadsereg szerint az elmúlt hetekben 78 támadást hajtottak végre amerikai létesítmények ellen, ebből 37-et Irakban, 41-et pedig Szíriában. A mostani támadás kapcsán azonban senki sem szólalt meg nyilvánosan és senki sem vállalta a felelősséget.