Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
353,33 Ft
Euró
380,28 Ft
Font
443,37 Ft
Bitcoin
43,962 $

Ráijesztett a Liverpoolra az osztrák bronzérmes az EL-ben, aztán bejöttek a nagyágyúk

Szoboszlai is pályára lépett, egyáltalán nem játszott alárendelt szerepet a LASK Linz.

MTI/EPA/ANNA SZILAGYI
Sport

Bense Róbert

Szerkesztő

Bajnokok Ligájához méltó hangulat várta a Liverpoolt a Raiffeisen Arénában, pedig „csak” az Európa-ligában érdekelt idén Jürgen Klopp csapata, amely gyakorlatilag a B-csapatával állt ki a Linz ellen.

Habár a Liverpool igyekezett beszorítani ellenfelét, a mezőfölény nem bizonyult elegendőnek, a Linz pedig ügyesen kontrázott, Florian Flecker ráadásul a 14. percben egy szép góllal meg is szerezte a vezetést a hazaiaknak. Soron kívül Kiderült, hány buszvezető sztrájkolt vasárnap a Volánbusznál

Hiába ér közel harmincszor többet a Liverpool kerete, az első félidő szenvedősre sikerült Klopp csapata számára, és ugyan volt egy-két nagyobb helyzete a vendégeknek, a LASK ügyesen tartotta az eredményt, a szünetben 1-0-s vezetéssel vonulhatott az öltözőbe a házigazda.

A második játékrész hasonlóan indult, aztán az 56. percben büntetőhöz jutott a Liverpool, Darwin Núnez pedig magabiztosan értékesítette a tizenegyest. Ez meghozta a vendégek kedvét, amit Klopp is megérzett, így gyorsan be is cserélte Szoboszlait, Mac Allistert, valamint Gomezt.

A hazaiak is magasabb fokozatra kapcsoltak, és kis híján ismét megszerezték a vezetést, de talán túlzottan is kinyíltak. Így a Liverpool egy kontratámadás során elhúzott a szélen, Luis Díaz pedig remek labdát kapott középen, nem kevésbé jól kapura is tűzte, 1-2, fordított a Liverpool.

A következő percekben próbálta növelni előnyét a vendégcsapat, Klopp pedig el akarta dönteni a három pont sorsát, így Salah-t is becserélte. A Liverpool támadószekciója sokkal élénkebb lett, Szoboszlai jó ütempasszokat osztogatott, de a befejezések nem sikerültek.

Végül a 88. percben Salah egy remek egyéni megindulás után bepöccintette a harmadik gólt, eldöntve ezzel a mérkőzést. Ez már Kloppnak is tetszett, ami az első félidő végén még fejcsóválás volt, az a másodikra mosolygós tapsolás lett.

A csoport másik meccsén a belga Royale Union Saint-Gilloise és a francia Toulouse 1-1-re végzett, így a Liverpool vezeti a csoportját.

Egymásba botlott Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij (Videó)

Az új argentin elnök, Javier Milei beiktatásán jelen volt Orbán Viktor és Volodimir Zelenszkij, az egymással nem túl jó kapcsolatot ápoló miniszterelnök találkozásáról videó is készült.