Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
360,19 Ft
Euró
392,24 Ft
Font
466,84 Ft
Bitcoin
57,222 $

Putyin jelezte Macronnak, hogy az ukránok a tűzzel játszanak az atomerőmű támadásával

Oroszország továbbra is azt állítja, hogy Ukrajna tűz alá vette a zaporizzsjai atomerőművet, aminek esetleges felrobbantásával Európa egy része komoly bajba kerülne.

...svg content...Fotó: Emmanuel Macron francia államfő (j) és Vlagyimir Putyin orosz elnök megbeszélést folytat a dél-franciaországi elnöki rezidencián, Fort Breganconban 2019. augusztus 19-én. MTI/EPA/AFP/Gerard Julien
Európa
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Többen tartanak attól, hogy az ügyben érintett atomerőmű felrobbanhat, aminek beláthatatlan következményei lehetnek. Egy elemzés szerint Magyarország is kapna a sugárzásból, függően attól, hogy a szél éppen merre és milyen erővel fúj.

Oroszország azt mondja, az ukránok szándékosan lövik az erőművet, és ha katasztrófát okoznak, szimplán csak rájuk fogják. Mivel orosz ellenőrzés alatt áll az erőmű, az oroszok szerint nem lövik saját magukat, az ukránok viszont célba vették az objektumot. Soron kívül Már most megdőlt a napi hőrekord, 39°C-ot mértek baján

Vlagyimir Putyin orosz elnök nemrég Emmaniel Macron francia elnökkel tárgyalt a helyzetről. Putyin a telefonbeszélgetés ideje alatt egyértelművé tette, az ukránok nagyszabású katasztrófát idézhetnek elő.

A The Guardian a Reuters hírügynökségre hivatkozva azt írja, hogy mindkét vezető egyetért abban, hogy a Nemzetközi Atomenergia-ügynökség egy csapatának meg kell érkeznie a helyszínre.

A Kreml elmondása szerint Putyin beszámolt Macronnak arról is, hogy az orosz élelmiszer- és műtrágyatermékek világpiacra történő szállítása folyamatos akadályokba ütközik. Mindeközben Ukrajna tagadja az orosz jelentéseket, és az ENSZ mellett, valamit nyugati tisztviselők mellett az aggodalmukat fejezték ki az atomerőmű helyzete miatt.

Karácsony Gergely kiakadt: „Miért mondanék le? Ez milyen kérdés, ne haragudjon”

Karácsony Gergely nem volt túl elégedett az egyik kérdéssel a Telexnek adott interjú alatt, miközben arról beszélt, polgárháború alakulhat ki egy országgyűlési választásból, ha olyasvalami történik, mint nemrég a budapesti választáson.