Clouds
21 Budapest
Dollár
345,51 Ft
Euró
370,58 Ft
Font
430,18 Ft
Bitcoin
27,117 $

Putyin: elkerülhetetlen volt a konfrontáció „az ukrán nácikkal”

Vlagyimir Putyin orosz elnök (k) és ifjúsági szervezetek tagjai Kuzma Minyin és Dmitrij Pozsarszkij moszkvai emlékműve előtt az orosz nemzeti egység napjának alkalmából tartott megemlékezésen 2022. november 4-én. A Minyin és Pozsarszkij vezette orosz népfelkelők 1612. november 4-én győzték le a Moszkvát megszálló lengyel erőket. MTI/EPA/Szputnyik/Orosz elnöki sajtószolgálat/Grigorij Sziszojev
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Vlagyimir Putyin ismételten egy rendkívül erős kijelentést tett, és „neonáci rezsimnek” nevezte az ukrán kormányt, melynek elnöke egyébként zsidó.

Vlagyimir Putyin az orosz nemzeti egység napja alkalmából tartott pénteki beszédében ismételten elővette azt a rendkívül erős retorikát, melyet korábban is alkalmazott beszédeiben.

A Sky News jelentése szerint az orosz elnök pénteki beszédében ezúttal azt találta mondani, hogy szerinte „elkerülhetetlen volt a konfrontáció az ukrán nácikkal”, valamint a „kijevi neonáci rezsimmel”.

Hozzátette, szerinte a „nyugati hatalmak” megpróbálnak „oroszellenes hangulatot kelteni Ukrajnában”.

Végezetül a szokásos kijelentésekkel zárta beszédét, mondván, szerinte a Szovjetunió bukása után „a nyugati hatalmak elkezdtek beavatkozni Ukrajnában és Oroszországban”, ennek kapcsán pedig ismételten kijelentette,

„Meg fogjuk védeni hazánkat.”