Dollár
392,21 Ft
Euró
406,39 Ft
Font
469,68 Ft
Bitcoin
16,187 $

Ha Oroszország atomfegyverrel támad Ukrajnára, az katonai választ válthat ki

Fotó: Vlagyimir Putyin orosz elnök élő televíziós beszédét közvetítik Moszkva belvárosában 2022. szeptember 30-án, miután Putyin aláírta az orosz ellenőrzés alá került ukrajnai területek Oroszországhoz való csatlakozási egyezményét a szakadár Donyecki és Luhanszki Népköztársaságnak, valamint a teljesen, illetve részben megszállt Herszon és Zaporizzsja megyének Moszkva-barát vezetőivel. MTI/EPA/Jurij Kocsetkov

Takács Petra

2022. október 5. - 18:00

Csehország államfője szerint, ha Oroszország atomfegyvert vetne be Ukrajnában, arra katonai választ kellene adni.

Atomfegyverek ukrajnai bevetését érintő orosz fenyegetések következtében nem zárható ki egy nukleáris konfliktus kirobbanása sem – vélekedett Milos Zeman cseh államfő szerdán Prágában.

Soron kívül Itthon is hatalmasat emelkedhet a cigaretta ára az Európai Bizottság döntése miatt

Milos Zeman, miután fogadta Tamím bin Hamad ász-Száni sejket, katari emírt, újságírók előtt kijelentette: egy ilyen esetben a diplomáciai válasz mellett katonai választ is kellene adni Oroszországnak, nem csak az európai államok részéről.  

“Még a válasz előtt teljesen világos figyelmeztetést kellene küldeni, hogy amennyiben az Oroszországi Föderáció atomfegyvereket fog használni Ukrajna területén, a válasz nemcsak diplomáciai, hanem katonai is lesz, annak minden következményével” – mondta Zeman a sajtótájékoztatón.

Vlagyimir Putyin orosz államfő szeptember végén a részleges mozgósítás bejelentésekor beszélt atomfegyverek esetleges bevetéséről Ukrajnában. Putyin “nukleáris zsarolással” vádolta a Nyugatot, és kijelentette, hogy Moszkva erre határozott válasz adna.

A katari emír hivatalos látogatásra érkezett Prágába. Tárgyalásai vezető cseh politikusokkal elsősorban a cseh-katari gazdasági és kereskedelmi kapcsolatok megerősítésnek lehetőségeire irányulnak. Az emírség beruházásokat tervez Csehországban, míg Prága kőolajat és földgázt szeretne behozni az arab országból.

(MTI)

ads

Van egy sztorid?

Szemtanúja voltál valaminek, vagy épp van egy olyan történeted, melyet szívesen megosztanál másokkal?

Küldd el nekünk, és amennyiben érdekesnek találjuk, úgy közzétesszük azt oldalunkon.