Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,39 Ft
Euró
396,37 Ft
Font
468,84 Ft
Bitcoin
61,459 $

Megint nyert az Újpest Mészöly Gézával, a Puskás Akadémiát is legyőzték

A Videoton után a Puskás Akadémiát is legyőzte az Újpest, ami csak azt mutatja, hogy Mészöly Gézával megindultak felfelé, és aligha félhetnek a kieséstől.

...svg content...Fotó: Mészöly Géza, az Újpest FC vezetőedzője (k) a labdarúgó OTP Bank Liga 20. fordulójában játszott Diósgyőri VTK - Újpest FC mérkőzés után a diósgyőri DVTK Stadionban 2024. február 11-én. Az Újpest 2-1-re nyert. MTI/Czeglédi Zsolt
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Érdekes lett volna látni, mire ment volna ez az Újpest, ha Mészöly Géza már az idény legelejétől ott ül a kispadon. A bajnoki címért aligha lehettek volna harcban, de a dobogóért szinte biztosan, és ez jó előjel a jövőre nézve, különösen annak tudatában, hogy a tulajdonosi kör is változott.

Eredmények évek várhatnak a csapatra, amire minden esély megvan, és Mészöly jelenti a legbiztosabb pontot erre vonatkozólag, aki a Puskás Akadémia ellen az MLSZ pénteki döntését követően újra ott lehetett a kispadon. Ennek meg is lett a hatása, mert az Újpest még hatékonyabban játszott, különösen az első félidőben. Soron kívül Kunhalmi Ágnes: a Tisza Párt sikerét elsősorban az ellenzéki pártok marakodása táplálta

Mészöly röviden kommentálta az MLSZ döntését, miközben a nagy meccsre készült, amiben abszolúte benne volt az újabb győzelem, hiába áll sokkal előrébb a PAFC, akik a vereségük ellenére is a negyedik helyen, a dobogó közelében várják a folytatást. Nem sokan gondolták volna, hogy egy héten belül az Újpest a dobogós Videotont és a dobogóra pályázó Puskás Akadémiát is le fogja győzni.

Mészöly Gézával nagyot megy az Újpest

Márpedig így lett, teljesen megérdemelten nyertek a lila-fehérek, akik az első félidőben nem egy gólhelyzetet alakítottak ki. Ambrose az első igazi újpesti helyzetet gólra váltotta, már a 10. percben, és a csapat igen közel állt ahhoz, hogy kétgólos előnnyel menjen el a szünetre, ám nem volt szerencséjük.

Ugyan a második félidőben az Újpest tempója csökkent, és több volt a pontatlanság, a 74. percben egy pontos beadás végén a hálóba csúszott a labda Antzoulasz fejéről, és el is dőlt a 3 pont sorsa. Ezzel a vereséggel a PAFC marad a negyedik helyen 35 ponttal a 39 pontos Videoton mögött, de a DVSC rájuk eshet, ha hozzák a meccsüket, mert jelenleg 32 ponttal állnak az ötödik helyen.

Az Újpest egyre távolabb kerül a kiesőhelyektől, már 30 pontjuk van a nyolcadik helyen, megelőzvén ezzel a Diósgyőrt, akik azonban két meccsel kevesebbet játszottak. A 29 pontos diósgyőriek mögött a ZTE áll 28 ponttal. A KTE az Újpest előtt szintén 30 pontos, majd jön a 31 pontos MTK, illetve a már említett DVSC. Egy nagyobb hajrával a TOP-5 sem elképzelhetetlen az Újpest számára, ami megint csak Mészöly zsenialitását igazolná.