Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,53 Ft
Euró
396,02 Ft
Font
468,76 Ft
Bitcoin
61,965 $

A PSG nem csapat, csak egy katari luxusáruház, mondja a németek világbajnoka

A korábbi német válogatott játékos, Philipp Lahm szerint a PSG sokkal inkább hasonlít egy katari luxusáruháza, mint egy valódi futballcsapatra.

...svg content...Fotó: Lionel Messi, a Paris Saint-Germain (j) és Clinton Mata, a Club Brugge játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája A csoportjában játszott Club Brugge - Paris Saint-Germain mérkőzésen a bruges-i Jan Breydel Stadionban 2021. szeptember 15-én. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. A Paris Saint-Germain-ben először volt kezdő a Lionel Messi, Kylian Mbappé és Neymar trió. MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

Lahm a Die Zeitben fejtette ki véleményét, és elmondta, hogy a PSG-nek ugyan olyan fantasztikus egyéniségei vannak, mint Kylian Mbappé, Lionel Messi, vagy épp Neymar, ám ennek ellenére is képtelenek egy csapatot összerakni.

A folyamatos beruházások és edzőváltások nem elegendőek a Bajnokok Ligája megnyeréséhez, mondta. Lahm szerint a PSG a jelenlegi formájában „nem más, mint a tulajdonosok gazdagságának és politikai szándékaiknak a kirakata”. Soron kívül Pride pikniket tartott David Pressman, több magyar politikus is részt vett az eseményen

„Ez a rendkívül drága csapat olyan, mint egy luxusáruház, ami a legértékesebb tárgyait teszi a kirakatba, amelyeket mindenki megcsodál, de senki sem engedheti meg magának”, írta Lamm, majd hozzátette, ennyi pénz elköltése után mindenkit zavarna, hogy nem jönnek a kívánt eredmények.

Megtérülhetett a PSG befektetése

Politikai szempontból azonban a sikertelenség ellenére is megtérülhetett a PSG befektetése, a foci ugyanis népszerűsége miatt más célokra is alkalmas eszköz, mondta Lahm, aki nem tud azonosulni azzal, amit a PSG képvisel.

„A futball számunkra mást jelent Németországban. Kell, hogy legyenek nagyszerű csapatok, amelyekkel az emberek a lelátón azonosulni tudnak. Ezek a csapatok folyamatosan fejlődnek, erőssé válnak, majd időnként elgyengülnek, én ilyen csapatokat látva nőttem fel, a PSG azonban összegyűjti az összes sztárt és ennek ellenére is lélektelenül, darabosan játszanak, a nézők pedig minden mérkőzésről vegyes érzelmekkel távoznak.

A Bayern München elleni két mérkőzésen sem mutattak semmi különlegeset, legalábbis semmi olyat, ami után valaki azt mondhatná, hogy ez az én csapatom, ahogy a gyerekek mondták a 70-es, 80-as, 90-es évek nagy csapatairól. Valószínűleg sajnálnunk kellene a Paris Saint-Germain szurkolók egy elég komoly csoportját, akik elutaztak, hogy ezt lássák Münchenben”, mondta.

Lendvai Ildikó szerint Lázár János Orbán Viktor ellen fordulhat a miniszterelnöki székért

Lendvai Ildikó arról kezdett el beszélni, hogy Lázár János Orbán Viktor miniszterelnöki székére vágyhat, amit adott esetben sokan árulásnak minősítenének.