Clouds
21 Budapest
Dollár
346,10 Ft
Euró
371,41 Ft
Font
427,29 Ft
Bitcoin
27,124 $

A PSG nem csapat, csak egy katari luxusáruház, mondja a németek világbajnoka

TÉMÁK:
#Labdarúgás #PSG
Fotó: Lionel Messi, a Paris Saint-Germain (j) és Clinton Mata, a Club Brugge játékosa a labdarúgó Bajnokok Ligája A csoportjában játszott Club Brugge - Paris Saint-Germain mérkőzésen a bruges-i Jan Breydel Stadionban 2021. szeptember 15-én. A találkozó 1-1-es döntetlennel zárult. A Paris Saint-Germain-ben először volt kezdő a Lionel Messi, Kylian Mbappé és Neymar trió. MTI/EPA/Stephanie Lecocq
Sport

Szabó Kata

Szerkesztő

A korábbi német válogatott játékos, Philipp Lahm szerint a PSG sokkal inkább hasonlít egy katari luxusáruháza, mint egy valódi futballcsapatra.

Lahm a Die Zeitben fejtette ki véleményét, és elmondta, hogy a PSG-nek ugyan olyan fantasztikus egyéniségei vannak, mint Kylian Mbappé, Lionel Messi, vagy épp Neymar, ám ennek ellenére is képtelenek egy csapatot összerakni.

Soron kívül Most emeltek vádat egy férfi ellen, aki 2013-ban megerőszakolt egy 17 éves lányt

A folyamatos beruházások és edzőváltások nem elegendőek a Bajnokok Ligája megnyeréséhez, mondta. Lahm szerint a PSG a jelenlegi formájában „nem más, mint a tulajdonosok gazdagságának és politikai szándékaiknak a kirakata”.

„Ez a rendkívül drága csapat olyan, mint egy luxusáruház, ami a legértékesebb tárgyait teszi a kirakatba, amelyeket mindenki megcsodál, de senki sem engedheti meg magának”, írta Lamm, majd hozzátette, ennyi pénz elköltése után mindenkit zavarna, hogy nem jönnek a kívánt eredmények.

Megtérülhetett a PSG befektetése

Politikai szempontból azonban a sikertelenség ellenére is megtérülhetett a PSG befektetése, a foci ugyanis népszerűsége miatt más célokra is alkalmas eszköz, mondta Lahm, aki nem tud azonosulni azzal, amit a PSG képvisel.

„A futball számunkra mást jelent Németországban. Kell, hogy legyenek nagyszerű csapatok, amelyekkel az emberek a lelátón azonosulni tudnak. Ezek a csapatok folyamatosan fejlődnek, erőssé válnak, majd időnként elgyengülnek, én ilyen csapatokat látva nőttem fel, a PSG azonban összegyűjti az összes sztárt és ennek ellenére is lélektelenül, darabosan játszanak, a nézők pedig minden mérkőzésről vegyes érzelmekkel távoznak.

A Bayern München elleni két mérkőzésen sem mutattak semmi különlegeset, legalábbis semmi olyat, ami után valaki azt mondhatná, hogy ez az én csapatom, ahogy a gyerekek mondták a 70-es, 80-as, 90-es évek nagy csapatairól. Valószínűleg sajnálnunk kellene a Paris Saint-Germain szurkolók egy elég komoly csoportját, akik elutaztak, hogy ezt lássák Münchenben”, mondta.