Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,72 Ft
Euró
396,23 Ft
Font
468,85 Ft
Bitcoin
65,224 $

A portugál válogatott edzője is alig hiszi el Ronaldo teljesítményét

Csak szuperlatívuszokban tud beszélni Cristiano Ronaldo teljesítményéről a portugál szövetségi kapitány.

...svg content...Fotó: EPA/RODRIGO ANTUNES
Sport

Hujber Dávid

Szerkesztő

Cristiano Ronaldo nemrég még egy luxusnyaraláson vett részt a családjával a legutóbbi szaúdi szezonját követően, ami személyes szinten sikeres volt számára, mert gólkirály lett. Ezzel megdöntötte a valaha volt legtöbb rúgott gól rekordját, és ő az egyetlen a világon, aki négy bajnokságban is gólkirálynak mondhatja magát.

Hiába 39 éves, úgy termeli a gólokat, mint senki más, és a 2024-es Európa-bajnokságon is ott lesz. Nemcsak ott lesz, valószínűleg sokat tesz majd hozzá a csapat teljesítményéhez, akik az egyik esélyesek, legalábbis papíron. Még azt sem lehet kizárni, hogy Ronaldo ott lehet a 2026-os világbajnokságon, annyira fitt. Soron kívül Gyorsabbá és egyszerűbbé válik a C-kategóriás jogosítványok megszerzése

Természetesen a szövetségi kapitány, Martínez is jó véleménnyel van a veterán világsztárról. „Nincs még egy ilyen játékos a futball világában, aki képes magával hozni azt az öltözőbe, mint amit Cristiano.” – idézte az ESPN a szakembert, aki maximálisan elégedett Ronaldo hozzáállásával és teljesítményével.

Pénteken tért vissza a válogatotthoz, és már együtt edz a csapattal. „Ez lesz a hatodik Európa-bajnoksága. Ő az egyetlen játékos, aki öt Eb-n lépett pályára. Egyedülálló bravúrról beszélünk a világ futballjában, és a tapasztalat kiemelkedően fontos. Amikor a többi játékos a pályán van, és döntéseke hozunk, Cristiano kész segíteni, és mindent megadni.”

35 gólt rúgott idén a szaúdi bajnokságban, ami több mint meggyőző, és ezzel már övé a rekord. „Úgy vélem, Cristiano nagyon egyenletes teljesítményt nyújtott a klubjában, és kétségtelen, hogy egy hihetetlen befejező.” Ronaldo 128 gólnál jár a válogatottban, amivel szintén rekorder, és még mindig nincs vége ennek a sorozatnak.

Rossi szerint Gündogan egyértelműen szabálytalan volt, dühös a játékvezetőre

Minden Marco Rossi arcára volt írva, aki szerint a nap leggyengébb teljesítményét a játékvezető nyújtotta.

Gulácsi szerint minimum kétséges volt Németország első gólja

Gulácsi Péter egészen közelről nézhette végig Gündogan lökését, ami végül sokba került, mert a játékvezető nem ítélt szabálytalanságot.