Videón Pérez kemény becsapódása a Monacói Nagydíj időmérőjéről

Fotó: EPA/CHRISTIAN BRUNA / POOL
Sport
not image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Nem éppen úgy alakult Sergio Pérez időmérő edzése a Red Bullall, aminek nagyon nagy árat fizetett.

Sergio Pérez tehetsége és sebessége megkérdőjelezhetetlen, ahhoz azonban kétség nem fér, hogy Max Verstappen más szinten mozog. A kétszeres holland világbajnokot eddig még csak megszorongatni sem tudta a mexikói.

Soron kívül Kiderült, ki az esztergomi robbantás TEK-es áldozata

Vannak pályák, ahol Pérez képes Verstappen szintjén versenyezni, akár legyőzni a csapattársát, de ez összességében kevés. A Monacói Nagydíj előtt a második helyen állt Verstappen mögött, és joggal bízhatott abban, hogy Monte Carlóban csökkentheti a hátrányát.

Érzi a pályát, akárcsak a regnáló világbajnok, viszont rettentően alakult számára az időmérő edzés szombaton. Pénteken már láthattuk, hogy egy hiba mibe kerülhet, Alex Albon jól prezentálta ezt a Williamsszel.

Carlos Sainz Jr. is megtette ezt a Ferrarival, majd jött a kvalifikáció, aminek elején Pérez csúnyán odaverte a Red Bullt. Furcsa jelent volt, ráadásul egy vb-második pilótától, ennyire korán az időmérő edzésen.

Esély sem volt arra, hogy összerakják a gépet a folytatásra, ami azt jelenti, hogy Pérez a mezőny végéről fog indulni. Érthető módon a mexikói nagyon csalódott volt, már nemigazán tudott mit tenni.