Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,87 Ft
Euró
384,03 Ft
Font
450,78 Ft
Bitcoin
69,052 $

Több áruházból eltűntek a Pepsi termékei az áremelkedés miatt

Franciaországban a PepsiCo számos termékét levették a boltok polcairól és hamarosan Belgium, Spanyolország és Olaszország is követheti a példájukat.

...svg content...Illusztráció. Forrás: Unsplash
Európa

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Előzmény:

 

A Carrefour nevű globális áruházlánc a PepsiCo több termékének árusítását szünteti meg Franciaországban, Belgiumban, Spanyolországban és Olaszországban, miután a Lay’s chips, a Lipton tea és a Pepsi árai is komoly növekedésen mentek át, írja az Euronews. A francia vállalat az egykor a PepsiCo termékeinek helyet adó polcokra táblákat helyezett, melyeken az áll: „Többé nem áruljuk ezt a márkát elfogadhatatlan áremelések miatt.”

Franciaországban már életbe lépett a tiltás, de azt nem árulták el, hogy a másik három országban mikortól nem lehet kapni náluk a termékeket. A PepsiCo közleményben reagálva arról ír, „hónapok óta tárgyalnak a Carrefourral és a jövőben is jóhiszeműen fognak velük tárgyalni, hogy a termékeik elérhetőek legyenek.” Soron kívül Egy rendőrre is rátámadt a szüleivel végző újpesti kettős gyilkos

A Cheetost és a Mountain Dewt is gyártó vállalat sorozatban hét negyedév mindegyikében legalább tíz százalékkal emelt árain a július-szeptemberi negyedig bezárólag. Bár a cég profitja növekedésben van, eladásaik a magas árak miatt elkezdtek apadni. A cég azt is elmondta, csökkentik a csomagolások méretét, hogy „igazodjanak a fogyasztói kereslethez.”

A New York állami vállalat szerint az emelések mérséklődnek az inflációhoz köthetőek, miután a koronavírus-járvány és az orosz-ukrán háború jelentősen megterhelte a beszállítói láncokat, decemberben azonban az eurózónában az előző decemberben képest 2,9%-kal voltak magasabbak az árak, héthavi csökkenés után.

A PepsiCo a gabona és az étolaj áremelkedésére hivatkozva emelt a saját árain, ezek az orosz-ukrán háború berobbanása után lőttek ki és bár utóbbi hatása még mindig érezhető a boltokban, a gabona világpiaci ára jelentősen csökkent a 2022-es rekordhoz képest. Az ENSZ Élelmezésügyi és Mezőgazdasági Világszervezetének élelmiszerár-indexe 13,7%-kal volt alacsonyabb 2023-ban, mint egy évvel előtte és csak a cukor ára növekedett az év során.

Xavi megerősítette, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de vissza akar térni

Xavi nem kertelt, és elárulta, hogy Laporta, a Barcelona elnöke rúgta ki őt, de továbbra is a Barca szurkolója marad.

Beszakadt az úttest egy teherautó alatt Csepelen

Furcsa baleset történt Budapesten, Csepelen, ahol egy beszakadt úttest miatt kell intézkedniük a hatóságoknak.