Clouds
21 Budapest
Dollár
373,27 Ft
Euró
398,02 Ft
Font
454,77 Ft
Bitcoin
27,760 $

Guardiola szerint akár mai riválisa is ülhetne a helyén

Koppenhága, 2022. október 10. Josep Guardiola, a Manchester City vezetõedzõje sajtóértekezletet tart Koppenhágában 2022. október 10-én. A Manchester City október 11-én az FC Köbenhavn ellen lép pályára a labdarúgó Bajnokok Ligája csoportkörének negyedik fordulójában. MTI/EPA/Ritzau/Liselotte Sabroe
Sport
not image

Kolláth Benjámin

Szerkesztő

Pep Guardiola elárulta, akár Mikel Arteta is lehetne a Manchester City menedzsere, ő azonban „nem várta meg”, hogy az Etihad stadionban az ölébe hulljon a munka.

Előzmény:

 

Mikel Arteta első edzői munkáját Guardiolától kapta, amikor a Citynél 2016-ban kinevezte asszisztensévé. Három és fél évet töltött el a jobbkezeként, mielőtt 2019 decemberében az Arsenal menedzseri pozíciójáért cserébe távozott, most azonban Guardiola elárulta, hogyha tovább maradt volna, akár az ő utódja is lehetett volna.

Soron kívül Összefoglaló videón a Real Madrid drámai veresége a Barcelona ellen

„Biztos vagyok benne, hogy ha korábban elmegyek innen, most ő ülne a helyemen és ő lenne a legjobb erre a helyre. De meghosszabbítottam a szerződésem, sajnálom, ő pedig nem várt, szóval nem jöhetett össze, esély azért volt rá” – idézi a manchesteri csapat edzőjét az ESPN.

Arteta vezetésével az Arsenal jelenleg a Premier League élén áll és 2004 óta első bajnoki címük felé robognak. A spanyol játékos 2011 és 2016 között már játszott az Emiratesben és Guardiola elmondása szerint mindig érezte, hogy egy nap vissza fog térni oda, még akkor is, amikor épp a Cityben dolgozott.

„Imádja azt a klubot. Emlékszem, amikor együtt dolgoztunk itt, amikor gólt lőttünk, mindig együtt ugráltunk, kivéve egyetlen csapatnál. Egy csapatnál, ha gólt lőttünk nekik, mindig azt láttam, hogy ő csak ott ül. Az Arsenal az. Akkor már tudtam, hogy ez a srác szereti az Arsenalt. Hogyha én lennék itt menedzser-asszisztens és a Barcelona hívna, én is mennék. Az az én klubom.”

Guardiola és Arteta pénteken az FA Kupában egymással fognak megmérkőzni. Ez a két csapat vezeti a Premier League-et is, az Arsenal öt pontos előnyben van: „Az FA Kupa teljesen más verseny, az egy döntő lesz.”

„Persze, inkább nekünk kell bizonyítanunk, hogy felérünk az ő szintjükre, elvégre ők az a csapat, aminek 50 pontja van, azért, mert jelenleg ők a legjobbak. Be akarjuk bizonyítani, hogy mi is vagyunk olyan jók, ehhez pedig a legjobb játékunkat kell nyújtanunk. Egy ilyen csapat ellen nehéz lesz másképp.”