Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,70 Ft
Euró
390,18 Ft
Font
463,01 Ft
Bitcoin
66,737 $

12 szavazattal nyert a fideszes polgármesternő, de ismételt szavazás lesz

Kiderült, hogy megsemmisítette a penészleki polgármesteri választás eredményét a területi választási bizottság Penészleken.

...svg content...Fotó: Urnabontás az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választásokon a győri Rómer Flóris Művészeti és Történeti Múzeumban kialakított 7. szavazókörben 2024. június 9-én. MTI/Krizsán Csaba
Belpolitika

Takács Petra

Szerkesztő

Mindössze 12 szavazattal nyert választást egy fideszes polgármesternő, de hiába, mert meg kell ismételni a szavazás. Ugyanis döntés született arról, hogy megsemmisítette a penészleki polgármesteri választás eredményét a területi választási bizottság. Klenik Sándorné és a független Bíró Péter küzdött meg a jelöltségért, ami szoros szavazást hozott.

A 24.hu azt írja, 312 szavazatot szerzett a Fidesz képviselője, addig a riválisa kerek 300-at. A győztes fideszes politikus azt mondta, semmilyen módon nem vette el a kedvét az ismételt szavazás, és állítja, ellenfele hátráltatta a szavazást. Soron kívül Külföldre ment a gyerekbántalmazó karateedző

Megjegyezte, tudomásuk van arról, hogy kinek az autójával szállították a mozgóurnát. Bíró erre azt mondta, hogy az önkormányzat nem számolt azzal, hogy milyen messzire kell majd szállítani az mozgóurnát, amiben végül ő segített. Arra is fény derült, hogy a mozgóurna nem került vissza időben a szavazóhelyiségbe.

19 órakor már ott kellett volna lennie, de nem volt. Bíró kifogásként jelölte meg, hogy az idősotthon lakóinak kezében fideszes szórólapok voltak, ami a polgármester asszony tulajdona, és egyúttal ügyvezető is.

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Nem ez az egyetlen helyszín, ahol reagálni kellett a választási eredményre. Budapesten is hasonló történt, aminek a végén Karácsony Gergely maradt az élen 41 szavazattal. Sőt, Győrben is hasonló módon járnak el, ahol hétfőn esnek neki a szavazatok újraszámlálásának.

Jó hírt közölt utasaival a Wizz Air

Az egész világon jelentkező informatikai probléma a Wizz Air-t sem kerülte el.

Szoros vereség az olaszoktól a magyar férfi vízilabda-válogatott olimpiai felkészülési mérkőzésén

A magyar férfi vízilabda-válogatott 15-14-es vereséget szenvedett az olasz csapattól egy ötméteresekkel eldöntött felkészülési mérkőzésen Szirakúzában.