Clouds
21 Budapest
Dollár
345,51 Ft
Euró
370,58 Ft
Font
430,18 Ft
Bitcoin
27,117 $

Nancy Pelosi: sok republikánus gondolja úgy, hogy a klímaválság egy hoax

Fotó: MTI/EPA/Hannibal Hanschke
Greenbox
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház elnöke is tiszteletét tette a COP27 klímacsúcson, az eseményen felszólalva pedig arra hívta fel a figyelmet, hogy a helyzet súlyossága ellenére még mindig sokan úgy vélik, a klímaválság egy hoax.

Nancy Pelosi, az amerikai képviselőház elnöke egy amerikai és egy ukrán zászlós kitűzőt viselt, amikor megérkezett a COP27 klímacsúcsra, a Guardian jelentése szerint pedig úgy fogalmazott, hogy sok republikánus még mindig nem ért egyet a klímaválság kapcsán, és többen is úgy vélik, ez csak egy hoax.

Soron kívül Óriási pénzt lehetett nyerni az Ötöslottón, itt vannak a nyerőszámok

Ennek kapcsán rámutatott, az éppen zajló amerikai félidős választások eredménye nagyban befolyásolja majd, hogy az Egyesült Államok a jövőben hogyan fog hozzáállni a klímaválság kérdéséhez, hangsúlyozva, hogy a válságot álhírként kezelő republikánusoknak meglehet, több beleszólása lesz ezen ügybe is.

Pelosi kiemelte, „minden gyermeket meg kell mentenünk, ez erkölcsi kérdés”, hangsúlyozva, hogy „nem lehetnek nézeteltéréseink emiatt”, továbbá „nem hagyhatjuk, hogy a fosszilis tüzelőanyag-ipar befolyásolja” a vezetők hozzáállását a témához.

Az amerikai képviselőház elnöke nem különösebben akart kitérni a félidős választásokra, hiszen mint ismert, akár le is válthatják tisztségéből. Az Egyesült Államok egyébként két repülőt is bérelt a törvényhozók számára, hogy részt vehessenek az Egyiptomban tartott COP27 klímacsúcson, ám a félidős választások miatt jelentősen csökkent az érdeklődés az esemény iránt az érintettek körében.

Amennyiben a republikánusok érnek el komolyabb eredményt, úgy a képviselőházban könnyedén fennakadhatnak az éghajlatváltozással kapcsolatos törvényjavaslatok, továbbá a fejlődő országoknak nyújtott finanszírozás is, mely szintén kifejezetten a klímaválság nyomán bekövetkezett károk és veszteségek kezelésére jött létre.