Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,75 Ft
Euró
393,53 Ft
Font
467,81 Ft
Bitcoin
64,253 $

PDSZ: az iskolanyitással vágóhídra terelhetik a tanárokat

A Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete abban bízik, hogy április 7-e után a kormány zárva fogja tartani az iskolákat, mivel az intézményekben lényegében mindenki ki lenne téve a koronavírus-fertőzésnek.

...svg content...Budapest, 2021. március 17. A koronavírus-járvány elleni védekezés részeként fertőtlenítést végez a Magyar Honvédség 93. Petőfi Sándor Vegyivédelmi Zászlóaljának katonája a fővárosi Patrona Hungariae Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Kollégium és Alapfokú Művészeti Iskolában 2021. március 17-én. MTI/Balogh Zoltán
Belföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A PDSZ közleményében azt írták, „Kásler miniszter alkalmatlan, az EMMI névre hallgató szörnyszülöttel együtt mennie kell” – olvasható az ATV hírportál tudósításában.

Kásler Miklós szerdán a parlamentben arról beszélt, a kormány egyelőre nem tervezi soron kívül beoltani a pedagógusokat. Ez a PDSZ szerint vagy azt jelenti, hogy a lakosság átoltottságáig nem nyithatnak ki az iskolák, vagy azt, hogy a kormányt nem érdekli az oktatási intézményekben dolgozók egészsége. Soron kívül Kiderült, mely egyetemre volt a legnehezebb bekerülni

Maruzsa Zoltán köznevelésért felelős államtitkár elmondása alapján húsvét utáni nyitásra készülnek az általános iskolákkal és az óvodákkal. A döntéshozó kijelentésére reagálva Nagy Erzsébet, a PDSZ országos választmányi tagja közölte, gyakorlatilag vágóhídra küldhetik a tanárokat, ha ez bekövetkezik.

Mivel az iskolákban nem lehetséges a távolságtartás és hiányoznak a védőfelszerelések, ezért szinte mindenki ki van téve a fertőzésveszélynek, ezért sokan jelezték is, nem kívánnak részt venni az újranyitásban.

A tanárok jogászai szerint a munka törvénykönyvében le van írva, hogy a munkáltató köteles biztonságos és egészséges munkafeltételekről gondoskodni, és ha ezek nem állnak fenn, akkor elutasíthatják a munkavégzést.

Nagy Erzsébet azt reméli, április 7-e után a kormány nem fogja kinyitni az iskolákat, és még ezen időpont előtt tartanak egy választmányi ülést, ahol felmérik, milyen lehetőségeik vannak – még a sztrájkot sem zárták ki.

Újabb pénzmegvonás jöhet a szuverenitásvédelmi törvény miatt

A brüsszeli testület vizsgálja a lehetőséget.

Tűzeset a Camponában: visszaengedték a személyzetet

Időközben visszaengedték a személyeztet a budapesti Campona bevásárlóközpontba, az éttermet kivéve, ahol a tűz keletkezett.