Clouds
21 Budapest
Dollár
344,58 Ft
Euró
369,10 Ft
Font
428,42 Ft
Bitcoin
25,676 $

Kásler szerint történelmi előrelépés realizálódik a magyar egészségügyben

Budapest, 2021. február 25. Kásler Miklós, az emberi erőforrások minisztere a kommunizmus áldozatainak emléknapján tartott sajtótájékoztatón az Emberi Erőforrások Minisztériumában 2021. február 25-én. A Magyar Nemzeti Levéltár közzétette a Szovjetunióba elhurcoltak adatbázisát. Az adatbázisban szereplő mintegy 682 ezer digitalizált karton az 1941 és 1956 között a Szovjetunióba hurcolt magyar emberek adatait tartalmazza. MTI/Szigetváry Zsolt
Belföld
not image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az emberi erőforrások miniszterének szerdai Facebook-bejegyzése alapján az idei év történelmi jelentőségű lesz, mivel emelkednek az orvosi és szakdolgozói bérek, kivezetésre kerül a hálapénz, illetve elkülönül a magán és az állami ellátás.

Kásler Miklós közölte, a fokozódó járványhelyzet ellenére is történelmi előrelépés valósul meg a magyar egészségügyben. Ennek keretében jelentősen emelkednek az orvosi és szakdolgozó bérek, kivezetésre kerül a hálapénz valamint különválik a magán és az állami ellátás.

Soron kívül Eltűnt egy 17 éves bakonyoszlopi lány, a rendőrség a lakosság segítségét kéri

A miniszter Facebook-posztjában hozzátette, mineközben a kollégák, akik már lassan egy esztendeje küzdenek a frontvonalban a koronavírus-fertőzött betegekért, továbbra is példaértékűen helytállnak.

„Ugyanakkor számukra is csak az emberek nagyarányú átoltottsága hozhat valódi enyhülést a kimerítő szellemi és fizikai terhelés tekintetében.”

„Hazánkban ahogy az oltási hajlandóság, úgy a beoltottak száma és aránya is, egyaránt kedvezően alakult az utóbbi hetekben. Ez rendkívül fontos, hiszen minden egyes beadott oltással életet mentünk, az ellátórendszert és az egészségügyi dolgozókat pedig tehermentesítjük.”