Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
360,07 Ft
Euró
390,68 Ft
Font
456,75 Ft
Bitcoin
57,109 $

Párizsi olimpiára való felkészülés: különleges elvárásai is vannak Hosszú Katinkának

Egyelőre nincs döntés a Magyar Úszószövetségben (MÚSZ) arról, kifizetik-e Hosszú Katinka edzőtáborozását.

Fotó: MTI/Czeglédi Zsolt
Sport

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint ismert, a háromszoros olimpiai bajnok sportoló korábban bejelentette, hogy indulni akar a jövő évi párizsi olimpián, ezért edzésbe állt, ám hogy megfelelően fel tudjon készülni, januárban ő is egy meleg égövi helyszínen, Dubajban szeretné róni a hosszakat, akárcsak a válogatott többi tagja. Katinka erről írásos beadványt intézett a szövetséghez, amelyben különleges elvárásai is voltak – írja a Blikk.

A lap szerint a 34 éves úszó azt kérte, a válogatottól külön, a családja jelenlétében utazhasson a Közel-Keletre, s ott a férjével, egyben edzőjével, Layber-Gelencsér Mátéval, a kis Kamíliával és egy bébiszitterrel egy ötcsillagos szállodában tölthessék az idejüket a felkészülés során. A szervezet a Blikk megkeresésére közölte, még nem született döntés az ügyben, tehát az sem kizárt, hogy végül – érdemei elismeréseként – elmehet a válogatottal edzőtáborozni Dubajba. Soron kívül Belső vizsgálat indult Monoki Lehel és Sebők Vilmos viselkedése miatt a Liverpool győzelme után

A lap szerint ez igazán jelentős gesztus lenne, mivel Katinkának nincs meg az olimpiai induláshoz szükséges szintideje, így jelenleg nem is élvezhetné a legjobbaknak járó lehetőségeket. Megjegyzik, legutóbb tavaly, a római Európa-bajnokságon versenyzett, akkor a 400 méteres vegyesúszás előfutamából már a döntőbe sem tudott bejutni. Hosszúnak egyébként nem elég megúsznia a szintidőt, az adott számban a két legjobb magyar egyikének is kell lennie. A szakemberek szerint óriási formajavulásra lenne szüksége, hogy ez összejöjjön, sőt, az úszósportban példátlan tett volna.

Katinka mindenesetre optimistán áll mindehhez, lát esélyt a párizsi olimpiára. „Szuper lenne, mindent megteszek érte. A Nemzetközi Úszószövetség versenynaptára a mérvadó, márciustól júniusig lesz több lehetőség is a kvalifikációra. Vagyis messze nem az országos bajnokság az egyetlen opció” – nyilatkozta az Indexnek a bajnoknő, aki elvileg júniusig úszhat még olyan időt, amivel bekerülhet az olimpiai csapatba.

Sós Csaba szövetségi kapitány ugyanakkor nemrégiben azt mondta, Hosszúnak a szülés előtti utolsó versenye már egy masszívan lefelé ívelő pályafutást mutatott, ráadásul ő sem lesz fiatalabb, ami miatt még az egyéni csúcsához közel kerülésnek sem lehet sok esélye. „Semmi realitása, hogy Hosszú érmet, esetleg aranyat nyerjen a párizsi olimpián” – jelentette ki a szakvezető.

Ismét probléma van az androidos Messengerrel, most a buborékok szálltak el

Sokan tapasztalják a Messenger problémáját, ami lehetetlenné teszi a chatfejek használatát Androidon.