Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,14 Ft
Euró
393,13 Ft
Font
468,13 Ft
Bitcoin
66,369 $

Pápua-új-guineai földcsuszamlás: 670-re emelkedett a halálos áldozatok száma

Több mint 150 lakóházat temetett maga alá a hatalmas erejű földcsuszamlás.

...svg content...Fotó: EPA/NINGA ROLE
Ausztrália és Óceánia
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AP jelentése szerint a Nemzetközi Migrációs Szervezet (IOM) vasárnap közölte, hogy 670-re emelkedett a Pápua Új-Guineában történt hatalmas földcsuszamlás halálos áldozatainak száma.

Serhan Aktoprak, az ENSZ-ügynökség dél-csendes-óceáni szigetországban működő missziójának vezetője megosztotta, hogy a halálos áldozatok felülvizsgált száma Yambali falu és Enga tartomány tisztviselőinek számításain alapul, melyek szerint a pénteki földcsuszamlás több mint 150 házat temetett maga alá. Aktoprak megjegyezte:

„A helyzet szörnyű, még mindig nem szűnt meg a földcsuszamlás. A víz folyamatosan zúdul lefelé, ami hatalmas kockázatot jelent minden érintett számára.”

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, a helyi tisztviselők pénteken eredetileg 100-ra vagy annál is többre becsülték a halálos áldozatok számát. A földcsuszamlás során autóméretű sziklák, kidőlt fák és felforgatott föld keveréke zúdult lefelé, egyenesen a falura, melyet aztán teljes mértékben maga alá temetett.

A segélyszervezetek szerint a katasztrófa gyakorlatilag eltüntette a falu állatállományát, élelmiszerkertjeit és tiszta vízforrásait is.

Majkát sokkolták Azahriah szavai, a NER-ezést sem érti

Majka döbben áll Azahriah szavai előtt, aki igencsak éles kritikát fogalmazott meg vele szemben a Puzsér-pofont követően.

Súlyos vonatbaleset történt Szentes és Csongrád között

Egy személyvonat és egy autó ütközött össze egymással a vasúti átjáróban, a helyszínt teljesen lezárták.

Döbbenetes információk láttak napvilágot Donald Trump merénylőjéről

Egészen abszurd módon Donald Trump 20 éves merénylője nem sokkal az USA volt elnökének beszéde előtt még drónnal nézett körbe a területen, amit semmilyen körülmények között nem tehetett volna meg egy ilyen esemény előtt.