Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
372,07 Ft
Euró
398,13 Ft
Font
471,99 Ft
Bitcoin
65,490 $

Több mint 100 ember halálát okozta egy földcsuszamlás Pápua Új-Guineában

Tragikus természeti katasztrófáról érkeztek hírek.

...svg content...Fotó: MTI/EPA/Monkayo önkormányzata A kép illusztráció.
Ausztrália és Óceánia

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az AP értesülései szerint az ausztrál média arról számolt be, hogy feltehetően több mint 100 ember vesztette életét egy földcsuszamlásban, mely maga alá temetett egy falut a távoli Pápua Új-Guineában.

A Pápua Új-Guinea távoli, hegyvidéki részén történt katasztrófa nyomán jelenleg is folyik a katasztrófaelhárítás a dél-csendes-óceáni szigetország vezetésének közlése szerint. Soron kívül Újabb hangfelvétel látott napvilágot Karácsony Gergelyről

A földcsuszamlás a jelentések alapján helyi idő szerint hajnali 3 órakor érte Kaokalam falut Enga tartományban, a fővárostól, Port Moresbytől mintegy 600 kilométerre északnyugatra.

A lakosok szerint a halálos áldozatok számát 100 fölé becsülik, noha a hatóságok ezt a számot nem erősítették meg. A falusiak szerint a halálos áldozatok száma azonban ennél sokkal magasabb lehet.

James Marape miniszterelnök azt ígérte, folyamatosan tájékoztatják majd a nyilvánosságot a legújabb fejleményekről, így az okozott károkról és az áldozatok számáról is. Ugyanakkor megjegyezte, egyelőre ő maga sem kapott teljes körű tájékoztatást a helyzetről.