Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,92 Ft
Euró
386,49 Ft
Font
454,30 Ft
Bitcoin
69,549 $

Kiderült, mely bankoknál lehet majd igényelni az otthonfelújítási támogatást

Három bankban lesz erre lehetőség.

...svg content...Fotó: Unsplash
Belföld

Koós Alexandra

Szerkesztő

Mint kiderült, az MBH Bankban, az OTP-ben és a Gránit Bankban lehet majd igényelni az otthonfelújítási támogatást. A Magyar Fejlesztési Bank (MFB) Azénpénzem.hu-nak küldött közleménye alapján sikeresen lezárult a nyílt, európai uniós jogszabályoknak megfelelő közbeszerzési eljárása, amit az MFB Pont Plusz lakossági hálózat kialakítására hirdettek meg.

A közvetítői feladatok ellátásának jogát az MBH Bank, az OTP Bank és a Gránit Bank által alkotott konzorcium nyerte, így a lakossági hitelprogramokat összesen 266 bankfiókban teszik elérhetővé az ügyfelek részére. Tehát ezeknél a bankoknál lesznek elérhetőek az uniós lakossági hitelprogramok, köztük az új otthonfelújítási támogatás is. Soron kívül Donáth Anna megint kiakadt Magyar Péterre, nem tudja, ki ő valójában

A nyertes ajánlattevő összesen 134 járásban nyitja meg a 266 MFB Pont Pluszt. Ebből az első 128 május 30-ig, a további 138 pedig június 30-ig nyílik meg – részletezték. Mint ismert, a kormány április 5-én jelentette be a júniustól induló új otthonfelújítási támogatást, amelyet az 1990 előtt épült családi házak energetikai korszerűsítésére lehet igénybe venni.

Akkor az is kiderült, hogy a program keretösszege 108 milliárd forint, a forrást pedig az uniós REPowerEU keretből biztosítják. A programban június 3-tól a most megnyíló új MFB Pontokban keresztül lehet részt venni. A pontos részletek egyelőre nem ismertek, a Nemzetgazdasági Minisztérium legutóbb (NGM) erre a hétre ígért újabb tájékoztatást.

Kövér László elmondta, miért nagyon fontos az embereknek a Fideszre szavazniuk

Kövér László szerint ilyen súlyos kihívás előtt még nem állt Európa és Magyarország, ami egyúttal azt is jelenti, soha nem volt akkora tétje az uniós választásnak, mint most.