Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,36 Ft
Euró
385,91 Ft
Font
451,47 Ft
Bitcoin
69,907 $

Otthonfelújítási programot indít a kormány, itt a nagy lehetőség

A Kormányinfó ideje alatt jelentették be az új otthonfelújítási program indulását, ami sokak számára jelenthet érdekes lehetőséget, mellyel hosszú távon rengeteg pénzt spórolhat meg lakosság egy része.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorának a brüsszeli Közmédia Központban az Európai Unió állam- és kormányfői találkozójának második napján, 2024. március 22-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán
Belföld

Kiss László

Szerkesztő

A csütörtök délelőtti Kormányinfó ideje alatt jelentette be a magyar kormány azt az új otthonfelújítási programot, melynek keretösszege 108 milliárd forint. Európai Uniós forrásból valósulhat meg mindez, melynek középpontjában az 1990 előtti épült házak korszerűsítése áll.

Többek között a fűtésrendszert, a gázkazánokat, a nyílászárókat, a hőszigetelést lehet majd felújítani a támogatás segítségével. Legalább 30%-os energiatakarékosságot kell elérni ezen fejlesztésekkel, ami könnyedén megvalósítható, már a nyílászzárók és a szigetelés fejlesztésével, azok cseréjével. Soron kívül Verőcei hajóbaleset: nagy sebességgel ütközhetett a motorcsónak, a szállodahajó kapitánya őrizetben

Pontosításként megemlítették, a magasabb átlagkeresettel rendelkező járásokban alacsonyabb lesz a támogatás összege, ugyanakkor egyelőre pontos számos nem közöltek ezzel kapcsolatban. A jövőben várhatóak még újabb részletek, de a legtöbb részlet már kidolgozásra került, illetve hamarosan megjelenik a pályázati felhívás.

A beruházás önerőből, kamatmentes hitelből, valamint vissza nem térítendő támogatásból áll össze. A kormány összesen 6 millió forinttal járul hozzá a felújításhoz egy ház esetében, ami a hazai építőipar számára 127 milliárd forintnyi összeget generálhat az elvégzett munkákkal. 2,5-3 millió forint lesz az összeg, mely támogatás formájában elérhetővé válik.

A program 100%-os előkészítése folyamatban van, lehetnek még változások, újabb pontosítások, de maga a keret már megvan, és a projekt biztosan zöld utat kapott, az megvalósításra kerül.