Összeomlott egy texasi lakóház, a tűzoltók nem tudtak megküzdeni a lángokkal

not image

Kornis Vivien

2021.február.20 - 13:18

Tűz tört ki egy texasi lakóépületben, a kiérkező tűzoltók nem tudták legyőzni a lángokat elfagyott vízvezetékek miatt.

130 lakónak kellett elhagynia otthonaikat, amikor tűz ütött ki egy texasi épületben, értesült az RT. A kiérkező tűzoltók fagyott tűzcsapokkal vízvezetékekkel szembesültek, a lakóház végül összeomlott.

Nem kíméli az időjárás a texasiakat, az Egyesült Államok déli-délnyugati területén fekvő régió napok óta tartó dermesztő hideggel küzd, ami az áram- és vízellátást is akadályozza az államban, így rengeteg háztartás fűtés és víz nélkül maradt.

A San Antonio Tűzoltóság és különböző önkéntes egységek együtt próbálták meg legyőzni a hatalmasra nőtt lángokat, de az elfagyott vízvezetékek miatt akadozó víznyomás és fagyos hideg nem könnyítette meg a dolgukat.

A tűz nem sokkal délután 1 óra után ütött ki csütörtökön a második emeleten és hamarosan átterjedt a komplexumhoz tartozó parkolóban álló autókra. A lángok röviddel azután csaptak fel, hogy a lakók figyelmeztetést kaptak arról, hogy kapcsolják ki a bojlereiket.

A tűz elleni harchoz a környező területekről érkező vízszállító gépjárművek is csatlakoztak, melyek 7.000-10.000 literes tartályokkal próbálták segíteni az oltásban résztvevők munkáját, de ezek a készletek is néhány perc alatt kimerültek a hatalmasra csapó lángokkal szemben. Az épület végül teljesen összeomlott, a tűz oka egyelőre ismeretlen, sérültekről nem tettek jelentést.

A napok óta tomboló cudar időjárás miatt összesen legalább 37-en vesztették életüket az Egyesült Államokban, közülük 21-en Texasban.