Clouds
21 Budapest
Dollár
358,06 Ft
Euró
385,42 Ft
Font
437,81 Ft
Bitcoin
28,018 $

Mióta itt jártál:

Jelentősen nőtt az orrszarvúk orvvadászata Namíbiában, az elefántoké viszont csökkent

Fotó: Unsplash
Afrika
not image

Koós Alexandra

Szerkesztő

A környezetvédelmi, erdészeti és idegenforgalmi minisztérium szóvivője szerint a hatóságok további erőfeszítéseket tesznek az állatok védelmében.

Hivatalos kormányzati adatok alapján drasztikus mértékben, 93 százalékkal nőtt az orrszarvúk illegális vadászata Namíbiában, ugyanis a hatóságok szerint tavaly 87 állatot öltek le, s ez a szám 2021-ben még 45 volt.

Soron kívül Szuper újdonságokkal vár a Disney+ áprilisban

Afrika orrszarvúállománya jelentősen lecsökkent az elmúlt évtizedek során, mivel a vadon élő állatok tülke iránti kereslet továbbra is magas, amelyből állítólag gyógyszereket és ékszereket készítenek Kelet-Ázsiában.

A környezetvédelmi, erdészeti és idegenforgalmi minisztérium szóvivője, Romeo Muyunda hozzátette, 61 fekete és 26 fehér orrszarvút mészároltak le az orvvadászok, többségüket (46) az Etosha Nemzeti Parkban.

Állítása szerint a hatóságok további erőfeszítéseket tesznek az állatok védelmében, hiszen a dél-afrikai ország a súlyosan veszélyeztetett fehér és fekete orrszarvúk otthona, s ez utóbbiból körülbelül 200 található Namíbiában, legalábbis a Save the Rhino Trust becslései szerint.

Az Al Jazeera beszámolójából az is kiderül, hogy a namíbiai elefántok illegális vadászata viszont csökkenésnek indult az évek során, ugyanis 2015-ben még 101 állatot öltek le az orrvadászok, míg tavaly „csak” négyet.