Dollár
392,68 Ft
Euró
411,01 Ft
Font
476,63 Ft
Bitcoin
17,077 $

Lezuhant egy orosz katonai szállítórepülő, hárman meghaltak

Illusztráció. Forrás: Youtube / Vesti News
Külföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az első jelentések szerint a háromfős személyzet nem élte túl azt a balesetet, amelyben az orosz hadsereg egy szállítórepülője zuhant le Moszkva megyében.

Gyakorlórepülés közben lezuhant egy Il-112V típusú könnyű katonai szállítógép a Moszkva megyei Kubinka közelében –  közölte kedden Egyesült Repülőgépipari Vállalat nyomán az MTI.

A gépen hírügynökségi jelentések szerint háromfős személyzet tartózkodott. A balesetet a feltételezések szerint senki sem élte túl.

Egy, az orosz médiában közzétett, szemtanú által készített mobiltelefonos felvétel tanúsága szerint a leszállni készülő repülő, amelynek jobboldali hajtóműve a levegőben kigyulladt, egy erdőbe csapódott és felrobbant.

Az Il-112 V az első olyan katonai szállítógép, amelyet már a posztszovjet időszakban fejlesztettek ki Oroszországban. A tervek szerint ennek a típusnak kell átvennie majd az elavult An-24-esek és An-26-osok helyét.

Az esetről mindeközben felkerült egy videó Twitterre is, ezen látszik, hogy a gép jobb oldali hajtóműve kigyulladt, mielőtt a földbe csapódott volna: