Dollár
423,88 Ft
Euró
408,85 Ft
Font
457,15 Ft
Bitcoin
19,181 $

Kalinyingrádba tartó kompokat kezdett építeni Oroszország legnagyobb hajógyára

Kalinyingrád, 2022. június 22. A kalinyingrádi teherpályaudvar 2022. június 21-én. A litván vasúttársaság június 18-án leállította az Ukrajna elleni orosz háború miatt az Európai Unió által Oroszország ellen bevezetett szankciók érintette áruk tranzitforgalmát az anyaország és a Lengyelország és Litvánia közé ékelõdõ orosz exklávé között. MTI/AP
not image

Takács Petra

2022. július 2. - 11:43

A második ilyen komp júliusban száll tengerre.

Előzmény:

 

Az orosz USC nevű hajógyár vezérigazgatója, Alekszej Rahmanov szerdán arról beszélt, készen állnak olyan kompok építésére, amelyek Szentpétervár és Kalinyingrád között ingázhatnak.

Soron kívül Legjobb barátja behívása miatt nyitott tüzet egy toborzótisztre egy férfi Szibériában

„Az első ilyen komp már közlekedik az Ust-Luga-Baltyijszk vonalon, a másodikat júliusban üzemeljük be. Készen állunk arra, hogy segítsünk Kalinyingrádnak ilyen hajók megépítésével. Már megmutattuk ezt a munkánk révén” – idézi Rahmanovot a TASZSZ.

„Bármilyen rendelést készen állunk teljesíteni. Tudjuk, hogy a legtöbb rendelést hosszú ideig kell építeni és igen drágák, de szinte minden ügyfelünk a „minőség” szóval azonosít minket.”

Az USC segítsége azért jöhetne kapóra az orosz kormánynak, mert több, az Oroszország elleni szankciók által sújtott, vasúton szállított terméket megállítottak a litván hatóságok, mielőtt Kalinyingrádba érhettek volna, így ezzel a módszerrel tudnák megkerülni az oroszok a blokádot.