Clouds
21 Budapest
Dollár
357,44 Ft
Euró
385,38 Ft
Font
437,04 Ft
Bitcoin
27,702 $

Az oroszok továbbra is Herszon lakóépületeit és infrastruktúráját bombázzák

Az orosz rakétacsapásban megsebesült Viktor Anasztaszievet ápolják kórházba szállítása előtt a dél-ukrajnai Herszonban 2022. november 24-én. MTI/AP/Bernat Armangue
Európa
not image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Noha az oroszok november 9-én kivonultak a városból, a helyiek pedig ünnepeltek a kivonulás miatt, úgy tűnik, Herszon városát is porig akarják rombolni.

Az ukrán rendőrség közlése szerint egy 10 éves kisfiú megsérült és kórházba került a Herszon megyei Csornobajivka városában, miután az oroszok ismételten tűz alá vették a régiót.

Soron kívül Az Újpest szerint kitalált a napokban megjelent Véber György interjú

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, ukránok százai hagyták el Herszont vasárnap, alig két héttel azután, hogy az ukrán erők visszafoglalták a várost, miután az oroszok kivonultak onnan.

Az orosz erők azonban a november 9-én történt kivonulás óta ugyanúgy folyamatosan támadják a várost, a megállás nélküli bombázások nyomán pedig két hét alatt legkevesebb 32 civil vesztette életét.

A Guardian jelentése szerint az Institute for the Study of War (ISW) amerikai kutatóintézet vasárnap este közzétette legfrissebb jelentését, melyben arról számoltak be, hogy az orosz erők folyamatosan árkokat ásnak és igyekeznek megerősíteni állásaikat egy esetleges ukrán ellentámadásra készülődve Herszon megye keleti részén.