Dollár
430,59 Ft
Euró
411,77 Ft
Font
455,54 Ft
Bitcoin
18,955 $

Védelmi minisztérium: orosz és kínai hadihajók kezdtek közös járőrözésbe a Csendes-óceánon

Fotó: Az iráni hadsereg hivatalos honlapján 2022. január 21-én közzétett képen iráni, kínai, orosz haditengerészeti gyakorlat az Indiai-óceánon. MTI/EPA/Iráni hadsereg
not image

Koós Alexandra

2022. szeptember 16. - 01:45

A jelentések szerint a nemzetközi katonai együttműködés programjának keretében hajtják végre a tevékenységet.

Az orosz védelmi minisztérium közleménye alapján az orosz haditengerészet és a Kínai Népi Felszabadító hadsereg hadihajói nemrégiben kihajóztak a második közös járőrözésükre a csendes-óceáni térségben.

Soron kívül Csütörtökön Kormányinfó, fontos bejelentések jöhetnek

Mindezt a nemzetközi katonai együttműködés programjának keretében hajtják végre, célja pedig az, hogy a közös taktikai manőverezést, a tüzérségi lövészetet és a hajófedélzeti helikopterek repülésének készségeit gyakorolják.

Majd arra utaltak, a járőrözés feladati közé tartozik az Oroszország és Kína közötti tengeri együttműködés megerősítése, valamint a béke és stabilitás fenntartása az ázsiai csendes-óceáni térségben.

A TASS beszámolója alapján kiderült, miszerint az említett feladatok mellett kiemelt fontosságúnak tartják a tengeri útvonalak ellenőrzését, valamint a két ország gazdasági tevékenységeihez használatos létesítményeinek védelmét.