Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
371,84 Ft
Euró
395,28 Ft
Font
462,48 Ft
Bitcoin
62,149 $

Átlagos és alacsony jövedelmű vásárlókat célozhat meg az orosz diszkontlánc Magyarországon

Egyre többet és többet tudni az orosz diszkontláncról, ami Magyarországon is boltokat nyithat.

Fotó: Unsplash/Charles Gao
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Az orosz Mere kiskereskedelmi vállalat három éven belül 200 üzletet nyitna Magyarországon, melyek segítségével 700 millió eurós forgalmat bonyolítana le. Egy, a Haszon.hu birtokába került levél szerint az orosz Mere szupermarket-hálózat hamarosan megjelenhet Magyarországon. A lap információi szerint a vállalat az első évben 20 bolt megnyitását tervezi Budapesten és környékén.

A Mere 2009-ben jött létre, és az Aldi, Lidl valamint Penny modelljéhez hasonló diszkontláncként működik. Eddig mintegy 2500 üzletet nyitott 20 országban, köztük Belgiumban, Csehországban, Észtországban, Németországban, Romániában, Lengyelországban, Spanyolországban és Görögországban.

Az orosz-ukrán konfliktus és az Oroszországgal szembeni szankciók akadályozták a cég terjeszkedését, azonban 2023-ban bejelentették bővítési stratégiájukat a kelet-európai régióban. Noha a Mere hasonló üzleti modell mentén működik, mint az Aldi, a Lidl és a Penny, a lap megjegyzi, hogy elsősorban az átlagos és alacsony jövedelemmel rendelkező emberek alkotják a célcsoportot.

Ezt tükrözi az is, hogy az átlagosan 1000 négyzetméter alapterületű üzletek berendezése meglehetősen olcsónak hat, az árukat pedig raklapokon kínálják. Amennyiben a lap által megszerzett információk igaznak bizonyulnak, úgy a vásárlók az új üzletekben a piaci átlagnál 20%-kal alacsonyabb árakkal találkozhatnak.