Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
367,79 Ft
Euró
393,34 Ft
Font
457,26 Ft
Bitcoin
66,743 $

Több száz boltot nyithat Magyarországon egy orosz áruházlánc

A MERE képviselői a fővárosban és vonzáskörzetében nyitnák meg az első üzleteiket.

Fotó: unsplash | illusztráció
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő
TÉMÁK

Csaknem húsz üzlet megnyitását tervezi az orosz lánc, melynek képviselői már a hazai üzleti partnerekkel is felvették a kapcsolatot. Terveik szerint három éven belül kétszáz boltot üzemeltetnének országszerte, 700 millió eurós forgalom mellett – számolt be róla a haszon.hu.

A lap szerint a MERE üzletlánc néhány héttel ezelőtt küldte ki potenciális partnerei számára a felhívását, hogy hamarosan a magyar piacon is elérhetők lesznek diszkontjaik, melyek az első hírek szerint a piaci átlagnál csaknem 20 százalékkal kedvezőbb árakkal kecsegtetnek. Soron kívül Kiürítettek egy budapesti általános iskolát, 30-35 gyereket vittek kórházba

A kiskereskedelmi láncot 15 éve alapították és húsz európai országban, köztük Belgiumban, Németországban, Lengyelországban, Romániában, valamint Spanyolországban is jelen vannak, illetve voltak, ugyanis a szankciók következményeképp több országból is kivonultak. A MERE a kontinensen mintegy 2500 üzletet üzemeltet, átlagosan 1000 négyzetméteres eladótérrel.

A szupermarketek termékköre hozzávetőlegesen 1500 cikkből áll majd, ezek között élelmiszerek, vegyiáruk, italok, valamint különböző iparcikkek is vannak. Várhatóan saját márkás termékekkel is találkozhatunk majd a Magyarországon nyíló üzleteikben.

A MERE jelenleg leginkább a kelet-európai piacokra összpontosít, Szerbiában a közelmúltban bővítettek, a magyar azonban ennél jóval jelentősebb piac, így valószínűleg további növekedésre számíthatnak. Tavalyi árbevételük 40 százalékkal emelkedett, elérve az 5 milliárd eurót.

Májusban újabb területen lesz fizetős a parkolás Budapesten

A Sashegyen április 2-től kell fizetni a parkolásért, míg Zuglóban május elejétől indul a próbaüzem, amit rövidesen a fizetős üzem követ majd.