Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
368,95 Ft
Euró
392,45 Ft
Font
459,48 Ft
Bitcoin
62,994 $

Óriási csapásokat mért Izrael a Hamász terroristáira az ünnepek ideje alatt

Izrael újabb súlyos légicsapásokat mért a Hamász terroristáira a Gázai övezetben.

Fotó: Izraeli katonák a Gázai övezet megsemmisült házainak romjai közelében Dél-Izraelben 2023. december 24-én. A Hamász palesztin iszlamista szervezet fegyveresei október 7-én támadást indítottak Izrael ellen, az izraeli haderő pedig válaszul légi és szárazföldi hadműveleteket hajt végre a Gázai övezetben. MTI/AP/Ariel Schalit
Közel-Kelet

Takács Petra

Szerkesztő

Kétszáz, az iszlamista Hamász terrorszervezet objektuma elleni légi, tengeri és szárazföldi támadással folytatódott a háború a Gázai övezetben az elmúlt napon – közölte az izraeli hadsereg (IDF) katonai szóvivője szerda reggel. Az övezet északi részén, Sedzsaijában, a Hamász harci övezetében, ahonnan az izraeli katonákat lőtték, az épületek között terroristákat vettek észre, majd a légierő segítségével megölték őket. Az izraeli lövedékek további, másodlagos robbanásokat eredményeztek, jelezve, hogy a területen pokolgépeket helyeztek el az IDF katonái ellen – közölte a szóvivő.

Egy izraeli egység két, egy járműbe beszálló palesztin fegyverest azonosított. A terroristák egy fegyverraktárnak használt épülethez hajtottak, amely ellen repülőgépet mozgósítottak az izraeliek. „Az irányított légicsapás felszámolta a terroristákat és a fegyverraktárt” – mondta a szóvivő. Soron kívül Rárepültek a magyarok az online értékpapírszámla-nyitásra

A katonai szóvivő újabb három, a Gázai övezetben elesett izraeli katona halálát hozta nyilvánosságra szerda reggel. A szárazföldi harcok kezdete óta 164, a háború október 7-i kitörése óta 498 izraeli katona vesztette életét a harcokban a hadsereg közlése szerint. Ciszjordániában folytatódott az izraeli hadsereg razziája kedd este Túl-Karm mellett a Núr as-Sámsz menekülttáborban. A katonák hat, terrortevékenységgel vádolt palesztint öltek meg tűzharcban, többeket közülük drónokkal.

Az IDF adatai szerint a háború kezdete óta több palesztint öltek meg Ciszjordániában, mint a 2002-es, a második palesztin intifádát, vagyis fegyveres felkelést felszámoló Védőfal hadműveletben. Október 7-e óta legkevesebb 290, többségükben terrortevékenységet végző palesztin vesztette életét a mindennapos terrorellenes razziákban. Eközben több mint 2500 palesztint tartóztattak le Ciszjordániában, közülük ezerháromszázat a Hamászhoz tartozás vádjával.

A terroristainfrastruktúra felszámolása érdekében az izraeli katonák az 1967-ben Jordániától elfoglalt palesztin területeken megsemmisítettek több tucat robbanóanyag-laboratóriumot és több ezer robbanószerkezetet, és elkoboztak több száz fegyvert. Libanoni források szerint az izraeli hadsereg kedd este megtámadott az ország déli részén fekvő Bint Dzsbeilben egy házat, ahol hárman életüket vesztették. A libanoni síita Hezbollah milícia is bejelentett egy járműre célzott izraeli légicsapást al-Kalilában, Türosztól délre, ebben ketten haltak meg.

(MTI)

Hidvéghi Balázs szerint Brüsszel egyre jobban fél Orbán Viktortól

Mint mondta, a brüsszeli történtek minden határon túlmennek és egyben jelzik, hogy félnek Orbán Viktortól és a szuverenista erők véleményétől.