Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
371,38 Ft
Euró
397,59 Ft
Font
471,06 Ft
Bitcoin
65,922 $

Orbán Viktor szerint Szentkirályi kampányháttere nem volt elég erős

Orbán Viktor miniszterelnök minden eddiginél részletesebben beszélt Szentkirály Alexandra visszalépéséről.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) interjút ad a Hír TV stúdiójában Budapesten 2024. június 7-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Belpolitika

Szabó Kata

Szerkesztő

Szentkirályi Alexandra visszalépett, ami a saját döntése volt, erről beszélt az interjújában. Mindeközben Karácsony Gergely folyamatosan azt mondja, Vitézy Dávid a Fidesz új jelöltje, aki ezt kategorikusan tagadja, és már fel is jelentette, amiért fideszes matricát tett az egyik választási plakátjára.

Orbán Viktor a Hír TV-s interjújában hangsúlyozta, Szentkirályit Alexandrát egy bátor nő, aki nehéz célt tűzött ki maga elé. Korábban 9 éven át vezette a Fidesz a fővárost, és Szentkirályi öt éven át helyettesként dolgozhatott, így jól ismerhette a rendszer működést. A kormányfő szerint viszont a Fidesz budapesti megerősítése valahogyan mindig elmaradt.

Elismerte, a szervezettségük ma Budapesten nem éri el azt a szintet, mint bárhol máshol az országban, legyen szó városról, faluról. „Ez a mi felelősségünk, vállalom is.” Szerinte Szentkirályi emiatt úgy vágott neki a kampánynak, hogy nem volt mögötte egy felépített politikai közösség a Fidesz részéről.

Ugyanakkor kiemelte, Budapesten is nagyon sok nemzeti érzelmű ember lakik, akik nagyon hasonlítanak gondolkodásmódban a vidéken élőkre. Emiatt is emelte ki, Budapest nem egy eleve elvesztett hely a Fidesz számára, sosem gondol így erre a városra, hanem inkább úgy, amiért meg kell küzdeni. Hozzátette, ha bizalmat akarnak szerezni, akkor harcolni kell, és Budapest pontosan erről szól.

„Nem vagyunk esélytelenek, ha megfelelően dolgoztunk évekig. Ez hiányzott.” Megjegyezte, emiatt Szentkirályi egy olyan kampányba vágott bele, aminek a háttere sajnálatos módon nem volt elég erős”. Orbán Viktor csak a legjobbakat tudja mondani Szentkirályi munkájáról, mert ő elvégezte, amit kellett, és közölte a miniszterelnökkel, ha változást akarnak, akkor vissza kell lépnie.

A kormányfő erre azt válaszolta, eddig is azt csinálta, amit Szentkirályi mondott neki a kampányban. Igazat adott a kérdésben, elfogadta a döntést annak érdekében, hogy valódi változást lássanak Budapesten, függetlenül attól, hogy nem a Fidesz jelöltje fog irányítani.

Kiütéssel nyert Németország Skócia ellen az Eb első meccsén

Németország a legkisebb esélyt sem adta meg arra Skóciának az Európa-bajnokság első mérkőzésén, hogy meglepetést okozzon.