Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,82 Ft
Euró
392,02 Ft
Font
466,76 Ft
Bitcoin
58,008 $

Orbán Viktor nem tervez személyi változtatásokat a választások után

A magyar miniszterelnök nem tervez személyi változtatásokat a választásokat követően, és Csák János ettől függetlenül mondott le.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök, a Fidesz elnöke a Fidesz V. kerületi irodájában az önkormányzati, európai parlamenti (EP-) és nemzetiségi választások napján, 2024. június 9-én. A kormányfő szavazatának leadása után az irodába ment, ahol bekapcsolódott a helyi fideszesek mozgósítási kampányába. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Belpolitika

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, Csák János miniszter váratlanul lemondott a választások után. Sokan az eredményekkel kapcsolatosan hozták mindezt összefüggésbe, de Gulyás Gergely miniszter a Kormányinfón tisztázta, erről szó sincs, nincs köze a választásoknak Csák lemondásához.

Gulyás tisztázta, ha 85%-kal nyerik meg a választásokat, akkor is lemond Csák János, akinek már meg is van az utódja. Ennek kapcsán erősítette meg Gulyás Gergely, hogy Orbán Viktor miniszterelnök nem tervez személyi változtatásokat a kormányon belül a választások után. Soron kívül Már most megdőlt a napi hőrekord, 39°C-ot mértek baján

Hozzátette, Csák János esetében is ez volt a helyzet, nem volt tervezett a változtatás, de a miniszter másképpen döntött, a lemondását pedig tiszteletben tartották és elfogadták.

Karácsony Gergely kiakadt: „Miért mondanék le? Ez milyen kérdés, ne haragudjon”

Karácsony Gergely nem volt túl elégedett az egyik kérdéssel a Telexnek adott interjú alatt, miközben arról beszélt, polgárháború alakulhat ki egy országgyűlési választásból, ha olyasvalami történik, mint nemrég a budapesti választáson.

Lezuhant a Gazprom egyik utasszállító repülője Moszkva közelében

Tesztrepülés közben lezuhant egy Szuhoj utasszállító repülőgép Moszkva közelében, a fedélzeten tartózkodó három fős személyzet sorsa egyelőre ismeretlen.