Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,64 Ft
Euró
390,44 Ft
Font
463,47 Ft
Bitcoin
67,293 $

Orbán Viktor szerint kizárt, hogy Oroszország megtámadja a NATO-t

Mint fogalmazott, egyetlen komolyan vehető ember sem gondolja azt, hogy Oroszország megtámadja a NATO-t, mivel az oroszok racionálisak.

...svg content...Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Európa
Author image

Koós Alexandra

Szerkesztő

Orbán Viktor miniszterelnök nemrégiben interjút adott, amelynek során a moszkvai látogatása is szóba került, valamint az orosz-ukrán háború. Ez utóbbit illetően úgy vélekedett, tárgyalásos úton kell azt lezárni, s „most más a helyzet,” mint amikor a háború előtt, illetve korai szakaszában európai vezetők sikertelenül próbáltak Oroszországgal diplomáciai megoldást keresni.

A kormányfő szerint a háború nem azt dönti el, hogy kinek van vagy nincs igaza, mindkét oldalnak vannak érvei a háború mellett. Majd azzal folytatta: „Egyetlen komoly ember sem állíthatja, hogy Oroszországnak szándékában áll megtámadnia a NATO-t”. Amikor arról kérdezték, miért ilyen biztos ebben, a Die Weltnek nyilatkozva úgy felelt: Soron kívül Galambos Lajos kórházba ment: hamar felismerték az emberek, szinte babusgatták

„Ismerem az oroszokat. Mások, mint mi. Más a történelmük, más a kultúrájuk, mások az ösztöneik és a hozzáállásuk is. Viszont racionálisak”. Egyúttal Orbán Viktor arra is kitért, hogy úgy látja, ha Angela Merkel marad a német kancellár, Oroszország nem támadta volna meg Ukrajnát. Megjegyezte, szerinte nem Joe Biden lesz a következő amerikai elnök – szemlézte az interjút a 24.hu, amit a Portfolio szúrt ki.

Korábban azt is megírtuk, hogy Robert Fico szlovák miniszterelnök is szívesen a magyar kormányfővel tartott volna Kijevbe és Moszkvába, ha az egészségi állapota engedi. Míg ebben a cikkben arra tértünk ki, hogy Zelenszkij és Putyin után újabb elnökkel találkozott Orbán Viktor: a magyar kormányfő az üzbég elnökkel tárgyalt.

Jelentős pénzt biztosít a kormány a kórházi klímák javítására

Jelentős pénzt biztosít a kormány annak érdekében, hogy a kórházi klímák rendben legyenek.

Így él Kovács László, az MSZP egykori elnöke az idősotthonban

Nemrég ünnepelte 85. születésnapját Kovács László egykori külügyminiszter, a szocialisták volt elnöke, akit egykori párttársa, Gurmai Zita személyesen köszöntött fel.