Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,804 $

Orbán Viktor szerint egyre inkább a migránsok országa lesz Németország

A magyar miniszterelnök erősen tart attól, hogy Németország nem az ott született németek kezébe kerül, hanem az a migránsoké lesz.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök interjút ad a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában Berlinben 2024. június 21-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher
Európa
Author image

Hujber Dávid

Szerkesztő

Orbán Viktor nemrég a Mercedesnél tett látogatást, ahol különleges élményben volt része, és közben a 200 millió eurós bírságról is beszélt, amit Brüsszel szabott ki Magyarországra a migrációs kérdések miatt. Ahogyan Orbán Viktor fogalmazott a Kossuth Rádió kérdésére, ha összeveti a jelenlegi Németországot a 10 évvel ezelőttivel, „ennek már a színe sem olyan, ennek már íze sem olyan, ennek már a szaga sem olyan.” Hangsúlyozta, ez a Németország már nem az a Németország, amit anno még példaként állítottak elénk a szülők, a nagyszülők.

Szerinte azok az idők elmúltak, amikor azt mondták, ha szorgalmas embert akarunk látni, akkor Németországba menjünk, vagy épp ha jól szervezett munkára vagyunk kíváncsiak, akkor szintén a németeket válasszuk. Azok az idők sincsenek már, amikor Németország még nagyon rendezett volt, rend volt a lelke mindennek az országban. Soron kívül Magyar Péter lerántotta a leplet a Tisza Párt másik alelnökéről

„Ez már nem az a Németország. Ez egy színes, megváltozott multikulturális világ, amelyben az ide bejövő migránsok már nem vendégek az országban. Ez nagyon nagy változás! Nem arról van szó, hogy a németek befogadnak ide migránsokat, hanem a baloldali kormányok gyorsított eljárásban adják ki az állampolgárságot.”

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Hangsúlyozta, már 100 ezerszámra történik ez, és aki állampolgárságot kap, az németté is válik. Emiatt nem az ott született németek révén vannak ott, hanem már az ő országuk is Németország. „Sőt, egyre inkább az övék lesz, én ezt látom. És ennek mindenfajta hatásai vannak.” – fogalmazott a miniszterelnök.

Amikor 2015-ben Budapesten szembesült ezzel a Keleti pályaudvaron, meghozott egy döntést. „És azt mondtam, hogy ezt nem, ha csak a magyar emberek nem követelik, hogy engedjük be őket, nem fogjuk őket beengedni őket, mert egyébként Magyarország nem lesz többé Magyarország.” Szerinte, ha egyszer elhibázzuk a migrációs politikát, akkor onnan nincs visszaút. „A migráció azon kevés témák közé tartozik, ha hibáztál, többé nem tudod helyrehozni.”

Jön a Magyar Nagydíj, rendkívül izgalmas futam várhat ránk a Hungaroringen

Azok, akik nem váltottak jegyet a Magyar Nagydíjra, bánhatják, mert hatalmas a hangulat és egy rendkívüli izgalmas futam várhat ránk.

Magyar Péter lerántotta a leplet a Tisza Párt másik alelnökéről

Magyar Péter, a Tisza Párt vezetője bemutatta a párt új alelnökét, Radnai Márkot, aki színész-rendezőként és a párt rendezvényeinek főszervezőjeként is ismert.