Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,961 $

Orbán Viktor csattanós válaszra készül a 200 millió eurós bírságra

A magyar miniszterelnök péntek reggel jelentette be, hogy már készül a válasz a 200 millió eurós bírságra, amit az Európai Bizottság szabott ki Magyarországra.

...svg content...Fotó: Orbán Viktor miniszterelnök Jens Stoltenberg NATO-főtitkárral közösen tartott sajtótájékoztatóján a Karmelita kolostorban 2024. június 12-én. MTI/Máthé Zoltán
Európa

Szabó Kata

Szerkesztő

Minden eddiginél súlyosabb bírságot kapott Magyarország, ami 200 millió euróról, illetve napi 1 millió euróról szól. Rengeteg pénz, amit Orbán Viktor és kormánya nem hajlandó kifizetni, és már javában dolgoznak azon a megoldáson, ami lehetővé teszi, hogy ez az összeg bárhonnan is levonásra kerüljön.

Orbán Viktor a Kossuth Rádió vendégeként azt mondta, migrációs bírsággal sújtják Magyarországot ebben a pillanatban, de elárulta, már dolgoznak az ügyön. Hozzátette, legutóbb felindult volt a friss döntés miatt, ám azóta a munkacsoportok, amiket felállítottak ennek az egésznek a kivédésére, már előrehaladtak. „Nem mondom, hogy felkelt a Nap, de már hajnalodik.” Soron kívül Elképesztő motoros tömeg jelent meg a felrúgott kisfiú lakhelyén Jászberényben

Ahogyan a kormányfő fogalmazott, látja maga előtt azokat a megoldásokat, hogy azokkal fizettessék meg ezt a bírságot, akik egyébként a migráció és a háború által a legtöbb pénzt teszik zsebre. Kiemelte, mindig vannak spekulánsok, akik keresnek a háborún, és ezzel együtt olyanokat is látni, akik hitelezik ezt.

Megint hangsúlyozta, ezt a horribilis bírságot azokkal fogják megfizettetni, akik nyernek a migráción és a háborún. „Ennek a jogi keretei, a főbb vonalai már megvannak, még vannak részletmunkálatok, amiket a következő napokban el kell végezni.” Szerinte ezt a támadást is ki fogják védeni, elég erősek ahhoz, hogy továbbra se engedjenek be egyetlen migránst sem Magyarországra.