Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
358,50 Ft
Euró
390,19 Ft
Font
463,02 Ft
Bitcoin
66,763 $

Fegyveres őrizet mellett nézhette meg Orbán Viktor a még be nem mutatott Mercedeseket

Orbán Viktor magyar miniszterelnök elárulta, lehetőséget kapott arra, hogy több olyan Mercedes modellt nézzen meg egészen közelről, amiket eddig nem mutattak be a nagyközönségnek.

...svg content...Fotó: A Miniszterelnöki Sajtóiroda által közreadott képen Orbán Viktor miniszterelnök (j) találkozója Ola Källenius vezérigazgatóval, a cég igazgatótanácsának elnökével (b) a Mercedes-Benz Group AG stuttgarti székhelyén 2024. június 19-én. MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda
Gazdaság

Szabó Kata

Szerkesztő

Orbán Viktor a Kossuth Rádiónak adott péntek reggeli interjújában emelte ki a Mercedes új magyarországi beruházását, ami 3800-4200 új munkahelyet kínál, és ez komoly lehetőség. Elárulta, opciója volt arra is, hogy megnézze az eddig be nem mutatott modelleket a német gyártótól, amiket jelenleg hét lakat alatt őriznek.

Kiemelte, szigorú fegyveres őrizet mellett és titoktartást fogadva mutatták be számára ezeket az autókat. Tették ezt azért, mert ezen modellek egy részét Kecskeméten fogják gyártani, akárcsak azok alkatrészeinek egy részét. Többek között emiatt is tárgyalt a Mercedesszel, ahogyan más nagy cégvezetőkkel.

A kormányfő hangsúlyozta, részt fognak venni a mérnökképzésében és szakmunkásokat fognak képezni a Mercedes miatt. Hangsúlyozta, ezt kell megerősíteniük a német kancellárral, illetve kiemelte, a németországi gazdasági fejlődésben a magyar részvételt is garantálni kell, ami nagyon fontos.

Szerinte erre amiatt is szükség van, mert nem tudnánk úgy élni, mint most, csak sokkal rosszabbul. Emiatt is kell nyitni a világgazdaság felé, és miután egy gyártó ország vagyunk, a lehetőségek adottak. Kiemelte az autógyártást, az elektronikát, a vegyipart és az élelmiszeripart. Szövetségesnek tartja a német kancellárt, miután ugyanabban a helyzetben vannak, mint Magyarország, szintén egy termelő ország, akiknek el kell adniuk a termékeiket. „Érdekünk, hogy nyitott maradjon a világgazdaság.”

Csatlakozz a Liner.hu szerkesztői csapatához!

Odáig fajultak a tüntetések, hogy már kijárási tilalmat rendeltek el Bangladesben

A kormány több nagyvárosba is katonai egységeket vezényelt a rend helyreállítása érdekében.