Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
368,91 Ft
Euró
395,73 Ft
Font
468,43 Ft
Bitcoin
66,016 $

Orbán Viktor elárulta, mit vár a magyar válogatottól az Európa-bajnokságon

Orbán Viktor miniszterelnök őszintén beszélt arról, mit is vár a magyar válogatottól a közelgő Európa-bajnokságon.

...svg content...Fotó: Szoboszlai Dominik csapatkapitány (j) a magyar labdarúgó-válogatott edzésén a Telki edzőközpontban 2024. június 7-én, egy nappal az Izrael elleni debreceni barátságos mérkőzés előtt. MTI/Koszticsák Szilárd
Sport

Kiss László

Szerkesztő

Már csak egy válogatott mérkőzés van hátra az Európa-bajnokság előtt, aminek ideje alatt Izrael lesz az ellenfelünk. Dublinban csalódottak voltak a szurkolók, mert egy olyan mérkőzést vesztettek el Szoboszlaiék, amit gólokkal nyerhettek volna meg. Végül nem mentek be a helyzetek, és Rossi is elismerte, hogy ő sem boldog, ugyanakkor nem történt tragédia.

A magyar miniszterelnök korábban a kapuskérdés kapcsán tett egy igen meglepő nyilatkozatot, mert azt mondta, nem Gulácsit, és nem is Dibuszt védetné a kontinenstornán, hanem Szappanost, a harmadik számú kapust. Erősen közeleg a nagy nap, amikor is a csapatok elutaznak Németországba, hogy megmérkőzzenek egymással. Soron kívül Vitézy azonnal reagált Karácsony bejelentésére – szerinte Karácsony akár le is mondhatna

Orbán Viktor a TV2-nek adott interjújában kiemelte, mindig bizakodó a magyar válogatott kapcsán, akik egy olyan csoportban fognak játszani, amit jól ismernek. Szerinte, ha higgadtak maradnak, akkor mind a három meccset megnyerhetik, de egyúttal el is veszíthetik azokat.

Kiemelte, nem érdemes túl nagy nyomást helyezni Rossi csapatára, és irreális elvárásokat sem támasztana velük szemben. Szurkolóként annyit vár, hogy minden mérkőzésre úgy menjenek ki a pályára a játékosok, hogy győzni akarnak, és hisznek abban, hogy nyerhetnek. Becsületes küzdelmet akar látni a kormányfő, és ha így lesz, akkor a magyar zászló is szépen fog lobogni a szélben.

A magyar válogatott első éles meccse júniuss 15-én lesz Svájc ellen, majd pár nappal később, 19-én már Németország ellen vívhatják meg a küzdelmüket. Két pokolian nehéz ellenfél, viszont ők is tudják, hogy a Rossi vezette csapat bárkinek súlyos problémákat képes okozni.