Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
367,98 Ft
Euró
395,09 Ft
Font
466,84 Ft
Bitcoin
59,302 $

Orbán Viktor egyik álma, hogy az űrből is láthassa a Földet

Személyesen beszélgetett az új magyar űrhajósokkal Orbán Viktor miniszterelnök, aki elárulta, egyetlen gyerekkori álma maradt, mégpedig az, hogy kívülről is láthassa a Földet.

...svg content...Fotó: Facebook/Orbán Viktor
Belföld

Takács Petra

Szerkesztő

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter nagy bejelentést tett, melynek ideje alatt kiderült, ki lett az új magyar űrhajós, akinek lehetőséget adnak arra, hogy az űrbe emelkedjen. Lesz egy helyettese is, aki ugyanazt a kiképzést kapja meg, ha esetlegesen valamilyen oknál fogva be kellene ugrania.

Orbán Viktor magyar miniszterelnök személyesen köszöntötte a két magyar űrhajtóst, akiknek elárulta, gyerekkor álma, hogy egyszer kívülről rá tudjon nézni a Földre. Sokan álmodoznak erről, mert több mint különleges lehet odafent az űrben, látván a bolygónkat.

Már az eddigi kiképzések, tesztek is nagyon kemények voltak. Az egyik feladat teljesítése során napokra zárták be őket 50 négyzetméteren, ahol öten tartózkodtak. Ennek kapcsán jegyezte meg Orbán Viktor, hogy anno fiatalon a lakótelepen 54 négyzetméteren élten hatan, és nyilván nemcsak napokat.

Összesen 247-en vágtak neki a kalandnak, majd a végén maradt a két szerencsés, a két legjobb. „Irigylem magukat.” – jegyezte meg a magyar kormányfő, hozzátéve, természetesen az egész ország büszke rájuk, hogy mindezt elérhették.