Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
359,34 Ft
Euró
391,88 Ft
Font
466,49 Ft
Bitcoin
57,751 $

Szijjártó Péter újabb részleteket osztott meg a következő magyar űrhajós feladatairól

A misszió indítása 2024 végén, vagy 2025 elején várható – osztotta meg a külügyminiszter.

...svg content...Budapest, 2023. március 7. A Külgazdasági és Külügyminisztérium által közreadott képen Schlégl Ádám, Cserényi Gyula, Kapu Tibor és Szakály András (b-j) ûrhajósjelöltek a HUNOR - Magyar Ûrhajós Program sajtótájékoztatóján 2023. március 7-én. A négy jelölt közül egy valaki közel egy hónapos küldetésen vesz majd részt, döntõen magyar fejlesztésû tudományos kísérleteket fog végrehajtani a Nemzetközi Ûrállomás fedélzetén. MTI/KKM
Belföld

Bense Róbert

Szerkesztő

Mint korábban beszámoltunk róla, nemrég kiderült, ki lesz az a négy magyar, akik közül egyvalaki hamarosan a Nemzetközi Űrállomáson végezhet tudományos kísérleteket. Szijjártó Péter most újabb információkról számolt be.

„Célegyenesbe érkezett a magyar nemzeti kutatóűrhajós program, 244 jelentkezőből immár megvan, hogy ki az a 4, aki részt vesz az űrrepülésre való további felkészülésben” – írta a Külgazdasági és Külügyminiszter. Soron kívül Két vármegyére másodfokú riasztást adtak ki zivatar veszélye miatt

„A kormány az amerikai Axiom Space-szel együttműködésben hajtja végre a missziót, amelynek részleteiről ma telefonon egyeztettünk a vállalat vezérigazgatójával, Michael Suffredinivel.”

„A misszió keretében a leendő magyar űrhajós mintegy 31 napon át hajtja végre azt a nyolc tudományos kísérletet, amelyeket magyar egyetemekkel közösen választottunk ki erre a programra, és tizenkét magyar fejlesztésű műszert visznek majd magukkal az állomásra.”

„Az Axiom Space és a NASA közötti tárgyalások alapján az űrrepülés várható időpontja jövő év vége vagy 2025 eleje lesz. A misszióról szóló szerződést annak véglegesítését követően, hamarosan aláírjuk.”

Magyar Péter visszatért Ukrajnából, már megy is az EFOTT-ra

Magyar Péter nem sokkal azután, hogy visszatért a háború sújtotta Ukrajnából, az EFOTT felé veszi az irányt.

Miért négyévente rendezik meg az olimpiát?

Az ókori görög hagyományoktól a modern kori megújulásig ívelő út magyarázza az olimpiai játékok négyévenkénti rendezésének gyakorlatát.